Geen winnaar in Noord-Hollandse derby tussen Telstar en Jong AZ

Het duel tussen Telstar en Jong AZ kende vrijdagavond geen winnaar. De Noord-Hollandse ploegen speelden met 1-1 gelijk. Beide doelpunten vielen in de eerste helft.

Peter Guinari (l) in duel met Ernest Poku (r) - Foto: PRO SHOTS / Sonny Lensen

De nieuwe aanwinst Peter Guinari begon in de basis bij Telstar. In het begin van de wedstrijd kopte de verdediger op de paal. In de 22e minuut opende Zakaria Eddachouri met een prachtig doelpunt de score. Vanaf randje zestien krulde hij de bal achter de 17-jarige Jong AZ-doelman Kiyani Zeggen.

Debuut Esteves

In de aantrekkelijke eerste helft kregen beide ploegen kansen. Een paar minuten voor rust kwamen de AZ-talenten op gelijke hoogte. Nieuwkomer Gonçalo Esteves gaf een steekpass op Ernest Poku en de aanvaller wist de gelijkmaker fraai binnen te schieten. Esteves kwam deze winterstop over van het Portugese Sporting CP.

Op slag van rust kreeg Youssef El Kachati een enorme kans, maar hij schoot de bal van dichtbij voorlangs. Met een 1-1 gelijke stand zochten beide ploegen de kleedkamers op.

Tekst loopt door onder foto.

Ernest Poku (r) schiet de 1-1 tegen de touwen - Foto: PRO SHOTS / Sonny Lensen

Het eerste kwartier in de tweede helft was behoorlijk mat, maar daarna werd het wat levendiger en nam Telstar het initiatief. Met een driedubbele wissel probeerde Telstar-trainer Mike Snoei de wedstrijd naar zich toe te trekken. Dat lukte een beetje, maar Jong AZ hield redelijk gemakkelijk stand.

Slotoffensief Telstar

Met een mooie pass van Giousis op Eddachouri kreeg de Telstar-spits een enorme mogelijkheid, maar zijn schot ging net langs de verkeerde kant van de paal. De thuisploeg ging op zoek naar de winst en drukte Jong AZ naar achter.

Sierksma vond Telstar bovenliggend tegen Jong AZ - NH Sport / Stephan Brandhorst

Toch kwam het slotoffensief van Telstar niet echt van de grond. Beide ploegen waren vooral strijdbaar, maar echt mooie aanvallen waren er in die slotfase niet te zien.

Opstelling Telstar: Koeman, Turfkruijer, Oude Kotte, Guinari, Apau, Kruiver (Liesdek/61), Overtoom (Van de Loo/61), Plat (Koswal/85), Bakker, El Kachati (Giousis/61), Eddachouri

Opstelling Jong AZ: Zeggen, Stam, Engel, Goes (Dekkers/72), Esteves (Van Aken/46), Kwakman, Mastoras, Daal, Smit, Kewal (Kerssen/82), Poku (Reverson/72)