Ga naar Content

International van Centraal-Afrikaanse Republiek tekent bij Telstar

De 22-jarige Peter Guinari is aan de selectie van Telstar toegevoegd. Afgelopen zomer wilde Telstar de international van de Centraal-Afrikaanse Republiek al naar Velsen-Zuid halen, maar nu is de transfer definitief rond. "Ik ben een agressieve verdediger en wil het team graag helpen met cleansheets", aldus Guinari. 

Guinari is klaar voor zijn debuut voor Telstar - NH Nieuws

De centrale verdediger heeft een contract tot de zomer van 2025 getekend met een optie voor nog een seizoen. Guinari speelde een groot deel van zijn jeugd bij het Duitse 1860 München. In 2020 stapt hij over naar FC Pipinsried in Duitsland. Vorig seizoen speelde hij in Luxemburg bij FC Wiltz 71. 

"In de zomer was ik al hier, maar ik moest wachten op mijn Duitse paspoort. Die heb ik nu en ik ben klaar om te spelen", vertelt Guinari.

"Guinari kan heel goed verdedigen. Op een Afrikaanse manier. Dat zie je niet zoveel hier. Wij zijn allemaal heel romantisch."

Telstar-trainer Mike Snoei

Trainer Mike Snoei is blij met zijn nieuwe aanwinst. "Kan heel goed verdedigen. Op een Afrikaanse manier. Dat zie je niet zoveel. Wij zijn allemaal heel romantisch en willen dat ze ook nog een goede dribbel hebben. Met zijn bijna twee meter is Guinari ook gevaarlijk in standaard situaties", aldus Snoei.  

Tekst loopt door onder video.

Mike Snoei over zijn nieuwe aanwinst Peter Guinari - NH Nieuws

International


De voetballer is ook international van de Centraal-Afrikaanse Republiek. Op 1 september 2021 maakte hij zijn debuut in de wedstrijd tegen Kaapverdië (1-1). Inmiddels staat de teller op 13 interlands. 

Lees ook