Ga naar Content

FC Volendam kiest toch voor trainersduo Simons-Dingsdag

FC Volendam heeft in de zoektocht naar een nieuwe hoofdtrainer gekozen voor het duo Regillio Simons en Michael Dingsdag. Simons wordt hoofdtrainer en eindverantwoordelijke. Michael Dingsdag wordt weer assistent-trainer. Het duo nam de afgelopen twee wedstrijden de honneurs waar na het ontslag van Matthias Kohler. 

Regilio Simons (l) en Michael Dingsdag (r) - Foto: NH Media

Dingsdag volgde Kohler aanvankelijk op als tijdelijk hoofdtrainer met Simons als assistent. Onder zijn leiding pakte de hekkensluiter van de eredivisie bijna een punt bij Feyenoord. Pas in blessuretijd werd er verloren (3-1). De wedstrijd erna behaalden de Volendammers voor het eerst sinds 29 oktober een zege. Op bezoek bij sc Heerenveen werd met 2-1 gewonnen. Dingsdag was in die twee duels dus de hoofdtrainer, maar beschikt niet over de juiste papieren om het seizoen af te maken. De 50-jarige Simons heeft die papieren wél en neemt het stokje van hem over.

Simons, vader van international Xavi Simons, voetbalde in het verleden onder andere voor Fortuna Sittard, Telstar, Willem II en ADO Den Haag. Als trainer heeft hij vooral amateurclubs getraind en de jeugd van Ajax.

Tijdelijke oplossing

Na de wedstrijd tegen Heerenveen ging Dingsdag er nog vanuit dat hij weer assistent-trainer zou worden en dat dit slechts een tijdelijke oplossing is. "In eerste instantie is alleen gesproken over de twee wedstrijden", zei Dingsdag toen.

Tekst loopt door onder de video.

Michael Dingsdag kijkt vooruit, maar verwacht dat hij weer assistent wordt - NH Sport / Stephan Brandhorst

Simons en Dingsdag hebben een contract tot de zomer van 2025 getekend. Ze begonnen deze zomer samen als trainersduo van Jong FC Volendam. Voor die ploeg gaat Volendam op zoek naar vervanging. 

“De club heeft zijn oor te luister gelegd bij diverse individuele of duo-kandidaten, waarbij de doelstelling klip en klaar was: FC Volendam in de eredivisie houden. Met de aanstelling van Simons en Dingsdag denken wij de meeste kans te maken op het behalen van deze doelstelling,” laat zakelijk directeur Frans ten Berge op de website van de club weten.

FC Volendam, dat op de voorlaatste plaats in de competitie staat, gaat begin januari op trainingskamp. Bij de hervatting van de competitie treffen de Volendammers een directe concurrent in de strijd tegen degradatie; Almere City FC.  

Lees ook