Ga naar Content

Nieuwe voorzitter FC Volendam: Jaap Veerman nu zelf op stoel van Jan Smit

FC Volendam heeft een nieuw bestuur dat wordt geleid door voorzitter Jaap Veerman. Een opvallende keuze, aangezien Veerman als voorzitter van de Raad van Commissarissen onlangs het volledige bestuur onder leiding van Jan Smit ontsloeg.

Foto: ANP Foto

De medebestuursleden van Veerman zijn Rob Bootsman (technische zaken en secretaris) en Simon Hansen (penningmeester). Door hun benoeming maken Veerman en Bootsman niet langer deel uit van de Raad van Commissarissen. Elma de Koekkoek is de nieuwe RvC-voorzitter. Erwin Boelhouwer, Henk Kras jr. en Kees Mooijer completeren de RvC. Hansen zat tot afgelopen voorjaar in het algemene bestuur.

In een verklaring op de website van FC Volendam geven bestuur en RvC aan op korte termijn het bestuur verder te willen versterken en de organisatie van de club te vereenvoudigen. Naast een bestuur en een RvC heeft Volendam ook nog een directie.

Botsingen

Het afgelopen jaar botste de RvC onder leiding van Veerman met enige regelmaat met het vorige bestuur. Dat slaagde erin om met trainer Wim Jonk en zijn stafleden (Team Jonk) te promoveren naar de eredivisie. 

Ondertussen liepen de uitgaven in de ogen van de RvC dusdanig hoog op dat ingrijpen onvermijdelijk was: het voltallige bestuur werd de laan uitgestuurd. Uit onvrede over dat besluit trok Team Jonk haar conclusies en vertrok. Als laatste verliet trainer Matthias Kohler de club.

Nieuwe trainer

De afgelopen twee duels nam assistent Michael Dingsdag de honneurs waar. Omdat hij niet over de vereiste papieren beschikt, moest het bestuur op zoek naar een definitieve oplossing. Begin januari gaat de selectie op trainingskamp. Zondag 14 januari speelt FC Volendam de degradatiekraker tegen Almere City FC 

Lees ook