Ga naar Content

Dolle feestvreugde bij winnend FC Volendam: "Dansje maken met z'n allen"

De opluchting na het laatste fluitsignaal was enorm bij FC Volendam. De spelers renden richting het uitvak om de 1-2 overwinning bij sc Heerenveen te vieren. Trainer Michael Dingsdag werd door de 400 meegereisde supporters toegezongen. "Ik was wel blij. Je zag hoe het feestje werd gevierd en dat was genieten", zegt Dingsdag.

Fans zingen interim-trainer Michael Dingsdag toe: "Vroeger 25.000 en nu 400 uitfans" - NH Sport / Stephan Brandhorst

"We hadden een strijdplan en we hebben toegeslagen in de ruimtes die ze ons gegeven hebben", analyseert Dingsdag de wedstrijd in Friesland. Zijn ploeg had slechts 23 procent balbezit, maar scoorde toch twee keer via Bilal Ould-Chikh en Lequincio Zeefuik. Vooraf wilde Volendam minder 'de bus parkeren', maar toch had het er alle schijn van. "De handrem was iets minder hard aangetrokken."

Dansen in de kleedkamer

Ook voor Milan de Haan was het billenknijpen. De 20-jarige middenvelder speelde driekwart van de wedstrijd en beleefde de slotfase staand in de dug-out. "Dit voelt als een hele opluchting", zegt De Haan, die vorige week met Volendam ook al dichtbij een resultaat was tegen Feyenoord. "Dit ga je samen even vieren in de kleedkamer", zegt De Haan, die zelf stond te dansen in de kleedkamer.

Tekst loopt door onder de video.

FC Volendam-speler Milan de Haan danst in de kleedkamer: "Mag wel even nu" - NH Sport / Stephan Brandhorst

Onder interim-trainer Dingsdag heeft Volendam twee puike wedstrijden op de mat gelegd. Tegen Feyenoord ging het in de slotfase alsnog onderuit en in Heerenveen neemt het drie punten mee. Toch is de verwachting dat Dingsdag na de winterstop weer assistent bij het eerste elftal is. "Ik heb afgesproken dat het om deze twee wedstrijden ging", zegt Dingsdag.

Michael Dingsdag kijkt vooruit, maar verwacht dat hij weer assistent wordt - NH Sport / Stephan Brandhorst

De selectie van FC Volendam vertrekt op 2 januari op trainingskamp naar Turkije.

Lees ook