Ga naar Content

Gemeente grijpt in: zwembaden, sporthallen, personeel en zwemlessen Duikerdel gered

Het failliete Social Leisure, beheerder van sportaccommodaties in Dijk en Waard, is overgenomen door de gemeente. Dit betekent ook dat de gekochte abonnementen en zwemlespakketten geldig blijven voor zwembad Duikerdel in Noord-Scharwoude. Ouders uitten eerder hun zorgen over de honderden euro's die zij spendeerden voor lessen voor hun kinderen, die nu niet door konden gaan.

Foto: gemeente Dijk en Waard

De gemeente laat vandaag weten er uit te zijn met de curator van Stichting Social Leisure (SSL). "Onder de vlag van ons nieuwe sportbedrijf Dijk en Waard Sport B.V. nemen wij het personeel, de opstallen en inventaris van SSL over. Daarmee is het faillissement afgewikkeld. De werknemers zijn op de hoogte gesteld."

Naast het zwembad in Noord-Scharwoude wil de gemeente ook zwembad De Bever in Sint Pancras overnemen. En alle abonnementen en zwemlespakketten blijven dus ook geldig. "Daarmee kunnen de mensen die al geld hebben uitgegeven aan pakketten opgelucht ademhalen", stelt de gemeente. Duikerdel gaat naar verwachting medio januari weer open.

Lees ook

💬 Wil je niets missen uit Alkmaar en omgeving?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]