Ga naar Content

Terugkijken: hoe de gestrande kotter eindelijk vlotgetrokken werd

Na vierentwintig dagen en drie vergeefse pogingen is het eindelijk gelukt: de gestrande kotter is los. Niet alleen de eigenaar van de kotter, maar ook het betrokken publiek op het strand slaakte een zucht van opluchting. Bekijk hier het moment waarop de kotter werd herenigd met de Noordzee.

Gestrande kotter wordt vlotgetrokken in Zandvoort - NH Nieuws

Niet drie, maar vier keer is ditmaal scheepsrecht, de garnalenkotter Black Jack is eindelijk weer terug op zee. Drie weken geleden liep de kotter vast op de kust van Zandvoort. De eigenaar was zelf verantwoordelijk voor het wegslepen. De gemeente Zandvoort zorgde er onder andere voor dat de vergunningen snel rondkwamen en dat de veiligheid rondom het vlottrekken gewaarborgd bleef (mensen op afstand houden, red). Visser Ed Reker kreeg veel belangeloze hulp van bedrijven uit de regio en zelfs uit Friesland. Zijn kinderen startten een crowdfundingsactie om de kotter snel weer te kunnen repareren.

Lees ook

Tip ons!

💬 Stuur een Whatsapp-bericht met een tip, foto of video naar 06-30093003 (handig om op te slaan in je telefoon)!

📧 Contacteer de redactie of journalisten bij jou in de buurt via ons tipformulier.

Op de hoogte blijven?

🔔 Blijf op de hoogte van nieuws uit jouw regio, download de gratis NH Nieuws-app via de App Store of de Google Play Store.