Ga naar Content

Vierde poging om gestrande garnalenkotter vlot te trekken geslaagd

Niet drie, maar vier keer is scheepsrecht voor de gestrande garnalenkotter IJM22 voor de kust van Zandvoort. Een vierde poging om de vissersboot van de zandbank te bevrijden is vanmiddag geslaagd, mede dankzij ijzersterk Fries touw. NH was er live bij.

Kotter nog muurvast op strand - Foto: NH Media / Rob Wtenweerde

De boot ligt al sinds 22 november vast op een zandbank, en er is tot nu toe amper beweging in te krijgen. Ook de 'ultieme' poging van afgelopen donderdag mislukte. Vandaag moet een ijzersterk Fries touw de gestrande garnalenkotter wél los kunnen trekken.

De tekst gaat door onder de lees ook

Lees ook

Op NH Radio vertelt Lisette Reker, de dochter van schipper Ed Reker, dat er vanmiddag een nieuwe poging gedaan wordt. 's Morgens vroeg wordt het materieel aangeleverd, waaronder drie graafmachines. "Tussen half 6 en 6 uur is het weer hoog water, dus rond half 5 zullen ze weer een poging doen om de boot vlot te trekken", vertelt Lisette. Als het gelukt is de boot weer op zee te krijgen, vaart het schip terug naar IJmuiden. Daar vangt dochter Lisette haar vader op met een fles champagne.

De dochter van de schipper is ontzettend dankbaar dat er hulp uit alle hoeken komt. "Het is heel bizar, hartverwarmend en soms ook niet te bevatten dat mensen zo vriendelijk en lief zijn en met ons meedenken in alle opzichten." Ze hoopt dat het vandaag dan eindelijk gaat lukken, want de vermoeidheid steekt inmiddels flink op. "Je blijft maar door gaan, het zijn hele lange dagen", vertelt ze op NH Radio.

Lees ook

Tip ons!

💬 Stuur een Whatsapp-bericht met een tip, foto of video naar 06-30093003 (handig om op te slaan in je telefoon)!

📧 Contacteer de redactie of journalisten bij jou in de buurt via ons tipformulier.

Op de hoogte blijven?

🔔 Blijf op de hoogte van nieuws uit jouw regio, download de gratis NH Nieuws-app via de App Store of de Google Play Store.