Ga naar Content

AZ-aanvaller Sadiq maakt rentree tegen Almere City; nieuw contract voor Owusu-Oduro

Ibrahim Sadiq keert zaterdagavond terug bij AZ tegen Almere City. De Zweed viel met een blessure uit in de verloren wedstrijd tegen Feyenoord. "Hij is de week goed doorgekomen en zal dus bij de selectie zitten", vertelde Pascal Jansen, de trainer van de club uit Alkmaar.

Ibrahim Sadiq - Foto: Pro Shots / Kay Int Veen

Zoals verwacht zijn Mees de Wit en Mayckel Lahdo nog niet inzetbaar voor AZ.

"De plannen die ze daar hebben, proberen ze te vertalen naar het veld", stelde Jansen over Almere City. "Dat zie je inmiddels ook op het veld terug. De laatste wedstrijden was het weer wat minder met behoorlijk wat tegendoelpunten. Maar zo zal het seizoen denk ik ook blijven verlopen, omdat ze toch nog steeds drukdoende zijn alle lessen voor de Eredivisie onder de knie te krijgen."

Koopmeiners

Peer Koopmeiners wordt door de Alkmaarders verhuurd aan de promovendus. Volgens Jansen ontwikkelt hij zich naar behoren. "Dit is waar je op hoopt als jongens uitvliegen en elders hun minuten gaan maken. Er zijn een aantal dingen die in het oog springen. Hij scoort bijvoorbeeld erg hoog op het aantal intercepties. Ik ben blij dat hij daar speeltijd krijgt en aan het einde van het seizoen als rijpere speler terugkomt bij AZ."

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Rome-Jayden Owusu-Oduro is beloond met een nieuw contract door AZ. De doelman, die voornamelijk speelt bij de beloften, zette vrijdagmiddag zijn handtekening onder een verbintenis tot medio 2028.

Tegenslagen

"Je maakt veel mooie momenten, maar ook tegenslagen mee", stelt Owusu-Oduro over zijn weg richting AZ 1. Het verwerken van die tegenslagen is iets waar de doelman inmiddels goed mee om kan gaan. "Je moet niet in het verleden leven. Gewoon in het hier-en-nu, want je kan er toch niks meer aan veranderen. In de loop van de jaren is dat steeds beter gegaan voor mij. Ik denk dat dat de belangrijkste eigenschap is waarom ik nu in staat ben om op het niveau van AZ te spelen."

De wedstrijd tegen Koopmeiners en Almere City begint zaterdagavond vanaf 21.00 uur. Dat duel kun je uiteraard live volgen in onze liveblog. 

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Kijk elke maandag om 17.10 uur naar NH Sport op tv
  • Luister op vrijdag van 19-22 uur en zondag van 17-19 uur naar NH Sport op NH Radio
  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52