Ga naar Content

AZ blijft na vluggertje tegen NEC toch met lege handen achter

Het restant van de wedstrijd van AZ tegen NEC duurde welgeteld vijf minuten en zes seconden. Dat was de speeltijd die nog restte, nadat NEC-spits Bas Dost op 29 oktober tot ieders schrik op het veld in elkaar zakte vanwege een ontstoken hartspier. In de 1-2 stand kwam vanavond tijdens dit vluggertje geen verandering. 

Vangelis Pavlidis (links) kon AZ niet helpen - Foto: Pro Shots

Bij NEC ontbrak uiteraard Dost die het naar omstandigheden goed maakt, maar sindsdien niet meer voetbalde. Ook Lasse Schöne was afwezig. De Deen was ziek. Alle toeschouwers die er op de bewuste zondagavond bij waren, konden ook vanavond naar het stadion.

Tekst gaat verder onder de video.

Anderhalf uur in de auto om 5 minuten en 6 seconden AZ te kijken - NH Sport/Edward Dekker

Van die 19.500 toeschouwers kwamen er ongeveer duizend opdagen. Onder hen 237 NEC-supporters in het uitvak die daarvoor een reis van zo'n drie uur van Nijmegen naar Alkmaar over hadden. 

Tekst gaat verder onder de video van 29 oktober j.l.

De schrik zat goed erin bij de AZ-fans - NH Sport / Stephan Brandhorst

Op voorhand wilden beide trainers niets kwijt over hun tactiek voor dit ultrakorte voetbalpotje. AZ-trainer Jansen mocht officieel niet meer wisselen, omdat hij al vijf spelers had  ingebracht. Omdat Riechedly Bazoer (geblesseerd) en Denso Kasius (ziek) vanavond  niet in actie konden komen, mocht Jansen 'op medische gronden' Tiago Dantas en Mexx Meerdink binnen de lijnen brengen. 

Tekst gaat verder onder het interview met Pascal Jansen.

AZ-trainer Pascal Jansen na de uitgespeelde wedstrijd tegen NEC - NH Sport/Edward Dekker

Uiteraard probeerde AZ vanaf het begin volle bak op de aanval te spelen om zo alsnog de 2-2 te forceren. Odgaard was met een kopbal nog dicht bij een eventuele gelijkmaker, terwijl Meerdink vanuit een corner de bal over schoot. NEC bleef daardoor overeind. 

"Ik ben een spits. Ik leef op goals. Ik kan hier wakker van liggen."

AZ-speler Mexx Meerdink

"We hebben er alles aan gedaan om nog een goal te maken. Ik denk dat we er één hadden verdiend", zei Jansen na afloop van het duel. Meerdink baalde stevig: "Ik ben een spits. Ik leef op goals. Ik kan hier wakker van liggen."

Tekst gaat verder onder het interview met Mexx Meerdink.

Mexx Meerdink slaapt slecht na gemiste kans - NH Sport/Edward Dekker

AZ blijft op de derde plek in de eredivisie staan en speelt zaterdagavond opnieuw thuis. Almere City FC is dan de tegenstander. NEC klimt van de zestiende naar de twaalfde plaats op de ranglijst.

Opstelling AZ: Ryan; Sugawara (Kasius/73/Meerdink), Bazoer/Dantas, Penetra (Martins Indi/46), Möller-Wolfe; Clasie, De Wit, Mijnans (Goudmijn/46); Lahado (Odgaard/73), Pavlidis en Van Brederode (Van Bommel/46)

Lees ook