Start van hoofdcontent

Alkmaar

nl

Gepasseerde AZ'er Dani de Wit spreekt zich uit: "Ik vind het toch wel vreemd"

3 december 2023, 20.47 uur · Aangepast 3 december 2023, 21.09 uur · Door Stephan Brandhorst

Het onbegrip straalt ervan af bij Dani de Wit. De AZ-speler is van eerste keuze op het middenveld gedegradeerd naar derde keuze achter Sven Mijnans en Djordje Mihailovic. Daardoor moet hij plaatsnemen op de bank. "Ik vind het vreemd", zegt De Wit na het 1-1 gelijkspel tegen FC Utrecht.

Dani de Wit: "Ik vind het toch wel vreemd" - NH Sport / Stephan Brandhorst

Het argument van trainer Pascal Jansen is dat hij op het middenveld meer 'creativiteit' verlangt. Dat zit minder opgesloten in het spel van De Wit, waardoor de keuze op andere spelers valt. "Dat het daarop wordt gegooid, vind ik een beetje makkelijk", zegt een uitgesproken De Wit. 

Inmiddels speelt De Wit ruim vier jaar bij de Alkmaarders en stond hij steevast op het wedstrijdformulier. Ondanks dat het elftal eventjes minder draaide, vindt de De Wit het onbegrijpelijk dat de keuze op anderen valt. "Ik ben niet de creatiefste speler. Ik denk dat ik andere kwaliteiten heb. Daarin ben ik denk ik vaak genoeg belangrijk geweest voor de club."

Tekst loopt verder op de video.

Jansen: "Op dit moment maak ik nog steeds andere keuzes" - NH Sport / Stephan Brandhorst

De Wit is ook in het bezit van een aflopend contract. Het is nog onduidelijk of dat verlengd gaat worden, maar met deze situatie is die kans aanzienlijk kleiner geworden. "Ik heb normaal gesproken altijd gespeeld, maar dat ik nu niet eens meer tweede, maar derde keus ben, vind ik vrij apart. Ik kan maar één ding doen en dat is gas geven."

De Wit over aflopend contract: "Daar denk je ook over na" - NH Sport / Stephan Brandhorst