Ga naar Content

Talentvolle AZ-goalie neemt verlies voor rekening na blunders: "Alsof ik team in de steek liet"

De ene keer ben je de held en de andere keer ben je de schlemiel. Daar kan Rome-Jayden Owusu-Oduro helaas over meepraten. De zeer getalenteerde doelman van Jong AZ ging op bezoek tegen MVV (4-0) twee keer enorm in de fout. De schuldbewuste Owusu-Oduro stond na afloop zeer beteuterd voor de camera. "Alsof ik vandaag m'n team in de steek heb gelaten."

Doelman Jong AZ Owusu-Oduro over z'n twee blunders - NH Nieuws

"Ik moest die bal eigenlijk gewoon wegschieten", blikt Rome-Jayden Owusu-Oduro terug op het eerste tegendoelpunt. "Met dit veld had ik die speler niet moeten uitkappen en zeker niet in de vierde minuut."

Schuldbewust

Volgens trainer Jan Sierksma nam Owusu-Oduro de nederlaag voor zijn rekening. Daarom nam de coach van Jong AZ het op voor zijn 19-jarige goalie na afloop. "Als een speler zo schuldbewust is, dan vind ik dat je als trainer daar niet nog een keer overheen moet gaan."

Tekst loopt door onder de video.

Trainer Jong AZ Jan Sierksma over de twee blunders van zijn doelman - NH Nieuws

Buiten deze dramatische avond om krijgt Owusu-Oduro vooral heel veel lovende kritieken. Dagelijks traint hij meer de Alkmaarse hoofdmacht en zijn contract loopt door tot de zomer van 2026. 

Plekje vrij

Binnenkort zou hij zo maar zijn debuut kunnen maken voor de ploeg van trainer Pascal Jansen. Eerste doelman Mathew Ryan gaat na de winterstop met Australië op pad voor de Azië Cup. Dat betekent dat Hobie Verhulst of wellicht Owusu-Oduro tijdelijk de plek zal overnemen. "Tuurlijk denk je aan die situatie en ik droom altijd om voor AZ 1 te mogen spelen."

Owusu-Oduro droomt van AZ 1 als Ryan met Australië op pad gaat in januari - NH Nieuws

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Kijk elke maandag om 17.10 uur naar NH Sport op tv
  • Luister op vrijdag van 19-22 uur en zondag van 17-19 uur naar NH Sport op NH Radio
  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52