Ga naar Content

Volendamse voetbalsoap duurt voort: complete technische staf stapt op

Technisch manager Wim Jonk en zijn volledige staf vertrekken bij FC Volendam. Dit als gevolg van het besluit van de Raad van Commissarissen om niet door te gaan met het bestuur, zo is te lezen in een persverklaring. "Onze emmer is overgelopen na de persconferentie van RvC-voorzitter Jaap Veerman. Na dit toneelstuk vol tegenstrijdigheden, halve waarheden en volle leugens, rest ons niets anders dan dit besluit."

Wim Jonk - Foto: Pro Shots / Erik Pasman

De verklaring begint met de woorden: "Wij gaan stoppen bij FC Volendam." Volgens ondergetekenden, waaronder technisch manager Wim Jonk en trainer Matthias Kohler, is de maat vol.

"Onze emmer is overgelopen na de persconferentie van RvC-voorzitter Jaap Veerman. Na dit toneelstuk vol tegenstrijdigheden, halve waarheden en volle leugens, rest ons niets anders dan dit besluit." Trainer Kohler zit zaterdag tijdens de wedstrijd tegen PEC Zwolle voor het laatst op de bank.

Palingsoap 

Het maakt de soap rondom de Volendamse voetbalclub compleet. Vorige week, op 26 november, ontvingen Jan Smit en andere bestuursleden van FC Volendam een mail van de raad van commissarissen met daarin een aankondiging van hun ontslag. Dat liet Smit zelf weten via Facebook. De aankondiging van het ontslag van de Volendamse zanger zorgde voor een 'tsunami' aan reacties binnen de club. 

Ook de technische staf staat pal achter Smit, valt te lezen in de persverklaring. "Jan Smit, een fantastische ambassadeur die aan het hoofd heeft gestaan van een absolute bloeiperiode van de club, wordt weggezet als een 'slecht voorzitter'."

'Oorlogssituatie'

Al maanden speelt er een sluimerende 'oorlogssituatie' tussen de RvC en het bestuur van FC Volendam. Dat maakte de RvC vanmiddag bekend op een persconferentie. Het bestuur, waar Jan Smit voorzitter van is, zou al drie formele waarschuwingen hebben gekregen over de financiële situatie van de club en de strijd tussen het bestuur en de RvC. 

Tijdens een buitengewone RvC-vergadering gisteren werd het ontslag van het hele bestuur van FC Volendam besproken. Jan Smit besloot hierbij niet aanwezig te zijn. Daarbij zette Smit de zakelijk directeur van de club, Frans ten Berge, op non-actief. Zeer opvallend: enerzijds vanwege de onzekere positie van Smit zelf bij de club, anderzijds omdat Frans in februari op initiatief van Smit bij FC Volendam werd gehaald. 

De gehele technische staf bedankt in de persverklaring tot slot alle spelers, collega's, vrijwilligers, sponsoren, ouders en supporters 'voor de mooie jaren en steun'. 

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Lees ook

Tip ons!

💬 Stuur een Whatsapp-bericht met een tip, foto of video naar 06-30093003 (handig om op te slaan in je telefoon)!

📧 Contacteer de redactie of journalisten bij jou in de buurt via ons tipformulier.

Op de hoogte blijven?

🔔 Blijf op de hoogte van nieuws uit jouw regio, download de gratis NH Nieuws-app via de App Store of de Google Play Store.