Ga naar Content

Jan Smit en bestuur accepteren ontslag: "Geen andere keus"

Jan Smit accepteert zijn ontslag bij FC Volendam. In een bericht op X laat hij weten vanavond niet op te komen dagen bij de bijzondere RvC-vergadering waar het ontslag van het voltallige bestuur op de agenda staat. 

Foto: PRO SHOTS / Erik Pasman

In het bericht dat zojuist is gepubliceerd is Smit duidelijk. "Het bestuur is zondag al ontslag aangezegd. Wij hebben geen andere keuze dan het te accepteren. Een kalkoen loopt ook niet naar het kerstmaal." In een ander bericht op X noemt hij de vergadering een 'groot toneelstuk'.

Icoon

Smit en de overige bestuursleden waren door de raad van commissarissen uitgenodigd om naar een buitengewone vergadering te komen om hun zienswijze toe te lichten. "Wij beschouwen Jan Smit als een icoon van de Volendamse samenleving en willen hem en zijn medebestuursleden, wat de beslissing ook zal zijn, bedanken voor de door hen geleverde inspanningen ten behoeve van FC Volendam", zei voorzitter Jaap Veerman van de Raad van Commissarissen (RvC) eerder deze week.

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Continuïteit

Volgens de RvC is de toekomst van FC Volendam in gevaar. In een verklaring eerder deze week staat dat de club een negatief eigen vermogen heeft van drie miljoen euro en er voor het lopende seizoen een tekort van 2,3 miljoen euro dreigt. Omdat de RvC er geen vertrouwen in heeft dat het huidige bestuur onder leiding van Jan Smit maatregelen neemt, willen ze het ontslag van het voltallige bestuur.

Volgens Smit is er geen sprake van een zorgelijke financiële situatie en boekt Volendam door zijn beleid juist transferwinsten, waardoor de club in het volgende boekjaar "met een schone, goedgevulde lei aan een nieuw seizoen kan beginnen."

Met het bericht lijkt Smit dus zijn ontslag te accepteren. Of dat ook echt gaat gebeuren zal de komende dagen blijken.

Lees ook