Hovocubo trekt aan kortste eind in beladen wedstrijd tegen koploper Tigers Roermond

Hovocubo heeft vanavond een vervelende thuisnederlaag moeten incasseren in de zaalvoetbal eredivisie. De ploeg uit Hoorn delfde in de slotfase het onderspit tegen Tigers Roermond: 3-2. Het duel lag van tevoren onder een vergrootglas omdat het tijdens de vorige editie uit de hand liep.

Lahcen Bouyouzan (r) gaat namens Hovocubo het duel aan - Foto: Fotograaf: Michel Bes

Ondanks de perikelen tijdens de vorige ontmoeting, was er tijdens dit duel op de vloer weinig te merken van mogelijk oud zeer. Beide ploegen speelden sportief en met name Tigers Roermond kwam sterk uit de startblokken in sporthal De Opgang in Zwaag. De bezoekers namen vanaf minuut één het initiatief. Hovocubo kwam nauwelijks tot grote mogelijkheden en moest toezien hoe doelman Dave Stet voor de eerste keer werd gepasseerd door nota bene voormalig Hovocubaan Faisal Mellah.

Na de openingstreffer bleef het initiatief bij de gasten uit Limburg. Het vooralsnog creatiefloos spelend Hovocubo kreeg vlak voor rust nog een keer het deksel op de neus. Ayoub Tamoukh zorgde na een flitsende aanval voor de 2-0 ruststand.

Tekst gaat verder onder de video.

Sander van Dijk ondanks nederlaag: "Reclame voor het zaalvoetbal" - NH Sport

Na de rust zagen de toeschouwers op de goedgevulde tribunes een heel ander Hovocubo. De ploeg van Sander van Dijk kwam veel beter voor de dag en was vaker op de helft van de tegenstander te zien. Toch duurde het ruim een kwartier voordat de Horinezen de aansluitingstreffer konden maken. Een schitterende diagonale steekpass van Abdessamad Attahiri werd leep achter de uitkomende doelman geschoten door Karim Mossaoui.

Zaterdag zal op deze website een reportage verschijnen over de wedstrijd van Hovocubo tegen Tigers Roermond. Deze zal ook maandag te zien zijn in een nieuwe uitzending van NH Sport om 17.10 uur.

Na de 1-2 bleef Hovocubo de druk op Tigers houden en vijf minuten voor tijd kwam dan ook de verdiende gelijkmaker. Hicham Aklalouch schoot via de keeper van Tigers de bal in de touwen. Ondanks het overwicht van Hovocubo in de tweede helft, werd Tigers alsnog de meest gelukkige partij van de twee. In de slotfase kreeg Ishak Belhaj uit het niets de bal voor de voeten en schoot met nog minder dan twee minuten op de klok de winnende 3-2 binnen.

Door de nederlaag staat Hovocubo nu vijfde in de eredivisie. De achterstand op koploper Tigers is nu opgelopen tot tien punten.

Lahcen Bouyouzan: "Eerste helft vergaten we te voetballen" - NH Sport/Frank van der Meijden