Ga naar Content

Flesjes door de lucht, opstootjes en publiek het veld op: Hovocubo gestaakt

De beslissingswedstrijd van de halve finale van de play-offs tussen Hovocubo en Tigers Roermond in sporthal De Opgang in Zwaag is gestaakt. Na geruzie tussen trainers en wisselspelers van beide ploegen bemoeide het publiek zich er ook mee. De scheidsrechters besloten om niet verder te spelen. Hovocubo stond met nog 5,36 minuten op de klok met 2-0 voor.

Hovocubo - Tigers Roermond gestaakt - Foto:

"Het begon met een opstootje bij de spelersbanken en dat gaf rumoer", vertelt commentator Leo Giovannangelo die namens Hovocubo TV verslag deed. "Toen werd vanuit het vak met Limburgse fans flessen de zaal ingegooid, waarop de scheidsrechters besloten het duel te staken."

"Waardeloos"

In de 'best of three' in de halve finale van de play-offs wonnen beide ploegen een keer, waarop een beslissingswedstrijd moest bepalen wie er naar de finale zou gaan. In volle sporthal De Opgang stond Hovocubo door treffers van Karim Mossaoui en Hicham Aklalouch voor met 2-0.

"Dit is waardeloos natuurlijk", zegt voorzitter Winfred Wester van Hovocubo teleurgesteld. "Je hoopt op een mooie middag tussen twee mooie voetbalploegen en dan dit. Ik heb de beelden nog niet gezien en wil me er buiten houden wie schuldig is, maar ik snap de beslissing van de scheidsrechters."

Tekst loopt door onder de foto.

Hovocubo - Tigers Roermond - Foto:

"Voor zover ik gezien heb, is er niet gevochten", zag Giovannagelo vanaf de zijkant. "Het bleef bij wat duwen en trekken, maar dat mag geen naam hebben. Wel verscheen er politie buiten bij de sporthal, maar dat verliep verder gelukkig rustig."

"Ik ben nu wat aan het bijkomen, maar wat ik baal hier ontzettend van", vervolgt Wester zijn verhaal. De voorzitter van de regerend landskampioen keek juist zo ontzettend uit naar deze beslissingswedstrijd.

'Tendens in voetbalsport'

"Ik ben allereerst sportliefhebber, maar dit lijkt wel een tendens in de voetbalsport. Het is nu aan de KNVB", zegt Wester.

Op het moment van staken stond er nog 5,36 minuten op de klok. De winnaar van dit tweeluik neemt het op tegen FC Eindhoven. De Brabantse ploeg versloeg in de andere halve finale het Amsterdamse Lebo.

In onderstaande video zie je rond 1 uur 39 minuten het moment van staken.

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Kijk elke maandag om 17.10 uur naar NH Sport op tv
  • Luister op vrijdag van 19-22 uur en zondag van 17-19 uur naar NH Sport op NH Radio
  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52