Samenvatting: Hovocubo deelt tik uit aan Os Lusitanos in zaalvoetbalkraker

Na vier overwinningen staan de zaalvoetballers van Os Lusitanos weer met beide benen op de grond. Voor eigen publiek gingen de Amsterdammers met 1-3 onderuit tegen Hovocubo. Voor de West-Friezen betekende dit een belangrijke opsteker, want de kampioenskandidaat verspeelde in dit prille seizoen al vijf punten.

Samenvatting Os Lusitanos - Hovocubo - NH Nieuws

Het spel tussen beide grootmachten was lang niet altijd goed met regelmatig slordig balverlies. Toch zagen de supporters in de volle hal van het Calvijn College wel een vermakelijke pot. Het spel golfde op en neer en beide teams streden voor elke meter. In de eerste helft leverde die strijdlust echter geen treffers op, die vielen pas na rust. Uit een strafschop kwam Hovocubo op voorsprong en vijf minuten voor tijd verdubbelde Hicham Aklalouch de score, 0-2.

Aansluitingstreffer

Vanaf dat moment besloot Os Lusitanos-coach Eric de Jongh de keeper in te wisselen voor een extra veldspeler. Die overtalsituatie leverde een minuut voor tijd de aansluitingstreffer op van Iliass Bouzit. In de slotseconden viel er nog één treffer en die kwam van de voet van Mats Velsenboer. De aanvoerder van de Horinezen besliste zodoende deze Noord-Hollandse derby, 1-3.

Tekst loopt door onder de video.

Hovocubo-trainer Appie Marbah na winst op Os Lusitanos - NH Nieuws

"Ik had tijdens de wedstrijd het idee dat degene die als eerst zou scoren ook zou winnen", laat een vrolijke Appie Marbah weten na afloop. De assistent-trainer van Hovocubo nam deze middag de honneurs waar, omdat hoofdcoach Sander van Dijk nog een schorsing uitzit. "Ik ben een tevreden man met deze overwinning."

"Extra schepje"

Minder blij keek Mo Attaibi na het laatste fluitsignaal. De captain van Os Lusitanos was zelf de hele week ziek geweest en constateerde dat hij en ook de rest van het team geen goede wedstrijd speelde. "Dit is wel een domper, maar de volgende keer doen we gewoon een extra schepje er bovenop."

Os Lusitanos-aanvoerder Mo Attaibi na verlies tegen Hovocubo - NH Nieuws

Door het verlies zakt Os Lusitanos naar plek vijf op de ranglijst. Na vijf wedstrijden heeft de Amsterdamse zaalvoetbalclub twaalf punten verzameld. Hovocubo zit daar vlak achter met tien punten en staat op de zesde positie in de eredivisie. Koploper isTigers Roermond met het maximaal aantal punten van vijftien.

Later verschijnt in dit artikel nog de samenvatting.