Ga naar Content

Debutant en kampioenskandidaat Os Lusitanos begint het seizoen met overtuigende winst

Nieuwkomer Os Lusitanos is het nieuwe zaalvoetbalseizoen gestart met een overwinning. In sporthal Calvijn in Amsterdam-West versloeg de thuisploeg Groene Ster Vlissingen met 6-3. 

Os Lusitanos - Groene Ster Vlissingen - Foto: NH Sport / Erik-Jan Brinkman

Os Lusitanos is een bekende naam in het Amsterdamse zaalvoetbal, maar buiten de stadsgrenzen is de club nog wat onbekend. Daar moet dit jaar verandering in komen. De debutant in de eredivisie besloot aan het begin van afgelopen zomer te fuseren met ASV Lebo. Laatstgenoemde club speelde al vele jaren in de eredivisie en veroverde zelfs in 2016 de landstitel. 

Met Groene Ster Vlissingen trof Os Lusitanos een kwalitatief mindere tegenstander in speelronde één. Dat bleek wel in de openingsfase, al snel leidde de ploeg van trainer Eric de Jongh met 2-0. Daarna werd het wat rommeliger en slordiger. Door een paar mooie individuele acties gingen de Amsterdammers toch rusten met een 4-3 voorsprong.

Tekst loopt door onder de video.

Mohamed Chih scoort voor Os Lusitanos - NH Nieuws

Met aanvoerder Mo Attaibi en internationals als Iliass Bouzit, Saber ben Khalou, Mohamed Chih en Ayoub el Boubsi wil de Amsterdamse zaalvoetbalclub dit seizoen meestrijden om de prijzen. In een half gevulde sporthal zagen de supporters na rust dat de thuisploeg ook een maatje te groot was voor de bezoekers uit Zeeland. Os Lusitanos kwam niet echt meer in de problemen en vergrootte de voorsprong met twee mooie treffers, 6-3.

"Ik denk dat er een paar ploegen voor in aanmerking komen", aldus trainer Eric de Jongh over de titelkandidaten voor dit seizoen. "Wij willen het heel graag worden, maar die andere ploegen willen dat ook heel graag."

Tekst loopt door onder de tweet.

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Noord-Holland is net zoals de afgelopen jaren de hofleverancier voor de eredivisie. In totaal spelen er zeven zaalvoetbalclubs op het hoogste niveau. Naast Os Lusitanos zijn dat: VNS United (Amsterdam), Hovocubo (Hoorn), 't Veerhuys (Hoorn), Volendam, FC Marlène (Heerhugowaard) en Scagha '66 (Schagen).

Doelpuntenmakers Os Lusitanos: Saber ben Khalou 2x, Mohamed Chih 2x, Soerelmy te Vrede, Mo Attaibi.

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Kijk elke maandag om 17.10 uur naar NH Sport op tv
  • Luister op vrijdag van 19-22 uur en zondag van 17-19 uur naar NH Sport op NH Radio
  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52