Ga naar Content

Politie vindt aanhanger met negen jerrycans in Wervershoof, mogelijk drugsafval

Opnieuw is er mogelijk drugsafval gevonden in de gemeente Medemblik. Op een verlaten weg in de buurt van Wervershoof vond de politie gisteren een aanhanger, met afval dat gebruikt kan worden voor een cocaïnewasserij of hennepplantage.

De aanhanger werd woensdag gevonden bij De Pijp - Foto: Inter Visual Studio / Daniëlle Rood

Een woordvoerder van de politie bevestigt dat zij woensdagmiddag een melding kregen van de achtergelaten aanhanger. Op de kar werden onder meer negen jerrycans met chemicaliën en koolstoffilters gevonden die helpen bij het maskeren van de lucht.

Volgens de politie kan dit afval mogelijk gebruikt zijn bij een cocaïnewasserij of hennepplantage. "De exacte herkomst is nog niet bekend", laat een woordvoerder weten. "Op dit moment doet forensische opsporing onderzoek. De uitkomst hiervan kan enkele dagen duren."

De desbetreffende aanhanger die werd gevonden, zou er al enkele dagen hebben gestaan. Daarom doet de politie een oproep aan getuigen die iets gezien of gemerkt hebben om zich te melden.

Meerdere drugslabs opgerold in gemeente

In de afgelopen weken heeft burgemeester Michiel Pijl van Medemblik meerdere drugspanden-en laboratoria in Medemblik gesloten. Zo werd er vorige maand een grootschalige cocaïnewasserij gevonden aan de Nijverheidsweg, en werden er vorige week nog twee drugspanden gesloten bij een woning in Medemblik en op bedrijventerrein WFO in Zwaagdijk-Oost.

"Het bestrijden van criminaliteit staat hoog op de agenda", zegt burgemeester Michiel Pijl over het harde optreden van de gemeente.

Lees ook

Dit is een bericht van de gemeenschappelijke Westfriese nieuwsredactie

Samenwerking NH en WEEFF

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit West-Friesland. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📧 Stuur ons jouw tips op naar [email protected] 
✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]