Ga naar Content

Langs de Zeeweg komt geen hek en dat vinden ze in Zandvoort maar 'gek'

De Zandvoortse wethouder Lars Carree gaat eind november met (interim-)burgemeester van Bloemendaal, Ankie Broekers-Knol, in gesprek over een nieuw hekwerk langs de Zeeweg. Dat beloofde hij de raad maandagavond naar aanleiding van de motie 'Het lijkt wel hekkenwerk' van Zandvoort Echt Eén (ZEE). 

ZEE-raadslid Mirko Gerrits wees de wethouder erop dat de Bloemendaalse raad 1,1 miljoen euro voor de bouw van een nieuw hekwerk heeft teruggetrokken. Hij wil dat het college zich actief blijft inzetten voor de bouw of verbetering van het hek.

"Omdat het wat ons betreft gekkenwerk, of 'hekkenwerk', is dat we het in deze staat laten. Met de hoeveelheid ongelukken die daar gebeuren en ook de kans op een potentieel dodelijk ongeluk, wat we natuurlijk niet moeten willen met z'n allen", aldus Gerrits. 

Ongelukken met herten

Omdat het hekwerk langs de Zeeweg (deels) in slechte staat verkeert, springen herten er regelmatig overheen en rennen dan de Zeeweg over. Met botsingen met auto's tot gevolg.

Tekst gaat door onder de foto  

Aangereden hert op de Zeeweg - Foto: Laurens Bosch

Zandvoorter en 'hertenfluisteraar' Willem van der Sloot reageerde bedroefd op de actie van de gemeente Bloemendaal. Hij strijdt al jaren voor een nieuw hek. Omdat niet alle betrokken partijen (PWN, Staatsbosbeheer en de provincie, red.) willen meebetalen aan de 1,1 miljoen euro, is het bedrag door Bloemendaal ingetrokken. De gemeente wil het geld namelijk niet alleen ophoesten.

Gesprek tussen Zandvoort en Bloemendaal

Zandvoort wilde 20.000 euro bijdragen om een deel van het onderzoek naar een nieuw hekwerk te bekostigen. Veel dorpsbewoners maken dagelijks gebruik van de Zeeweg. Die 20.000 euro blijft staan, aldus wethouder Carree. "We hebben ook uit de regionale media moeten vernemen van het besluit van Bloemendaal. Daarom heb ik op 27 november een gesprek met de Bloemendaalse burgemeester om hier verder over te spreken."

"Wij kaartten deze problematiek al actief en veelvuldig aan bij verschillende partijen. Dat doe ik en dat blijf ik doen. Maar de grond is en blijft van de gemeente Bloemendaal", aldus Carree. Na deze belofte trok een tevreden Gerrits de motie terug. 

Lees ook