Wéér flikt Telstar het met winnende goal in blessuretijd: TOP Oss met tien man verslagen

Opnieuw zat het venijn in de staart bij een wedstrijd van Telstar. De Velsenaren stonden bijna de hele wedstrijd tegen TOP Oss met tien man door een rode kaart van Danny Bakker. Desondanks was het grote fases de bovenliggende partij en in blessuretijd pakte het alsnog de 1-0 overwinning.

Telstar-spelers door het dollen heen na late winnende treffer - Foto: Pro Shots

In de aanloop naar het duel was veel te doen over het regenboogshirt waarin Telstar aantrad. Vier spelers van Telstar weigerden in het shirt te spelen en dus zijn zij buiten de selectie gelaten. Zakaria Eddahchouri, Leonardo Rocha de Almeida, Mohammed Tahiri en Alae-Eddine Bouyaghlafen ontbraken bij Telstar en waren ook niet aanwezig in het stadion. Daarnaast ontbraken negen spelers vanwege blessures en schorsingen.

Snelle rode kaart

In de openingsfase ging het al snel mis bij Telstar. Aanwinst Danny Bakker haalde al na zes minuten Joshua Zimmerman van TOP Oss, die op weg was richting keeper Joey Houeweling, net buiten het strafschopgebied onderuit. De centrale verdediger, die pas twintig minuten in actie kwam voor de Velsenaren, kreeg direct rood en zo kon Telstar gelijk met tien man verder. Het betekende alweer de vijfde rode kaart voor de Velsenaren dit seizoen.

Tekst loopt verder onder de foto.

Verbazing bij Telstar na het ontvangen van de rode kaart - Foto: Orange Pictures

In de daaropvolgende minuten had Telstar het dan ook gelijk lastig. Delano Ladan profiteerde van een te korte terugspeelbal van Robin Polley, zijn inzet werd geblokt en in tweede instantie werkte Amine Rehmi de bal over het doel. In aanvallend opzicht konden de Witte Leeuwen pas na ruim een kwartier hun draai vinden. Met een man minder waren beide ploegen aan elkaar gewaagd, maar het bleef lastig om tot kansen te komen door de ploeg van trainer Mike Snoei. Danzell Gravenberch was tien minuten voor rust wel gevaarlijk, maar zijn inzet werd voor het doel weggehaald door een verdediger van TOP Oss.

Kansenregen

Het niveau van de wedstrijd was niet spectaculair hoog, maar Telstar kreeg na rust wel kansen via Polley. De rechtsback was de gevaarlijkste man aan de kant van de thuisploeg. De afronding van Polley liet echter te wensen over. Toch was het bewonderenswaardig dat Telstar de betere ploeg was. Alex Plat probeerde het nog met een afvallende bal uit een hoekschop, maar zijn inzet ging meters over.

Tekst loopt door onder de foto

Telstar pakt opnieuw in extremis de volle buit - Foto: Pro Shots

Ook Gravenberch probeerde het van afstand, want hij zag doelman Mike Havekotte voor zijn doel staan, maar ook die poging ging over. Doordat Telstar aanvallend sterker was, had doelman Houweling het behoorlijk rustig. Toch bleef hij bij de les, want een schot van Enrico Hernández verwerkte hij knap met de vuisten.

Wéér in blessuretijd

Met Quinten van den Heerik binnen de lijnen kon Telstar toewerken aan een slotoffensief. Ondanks de man minder, slaagde het erin om de druk erop te houden en maakte het de meeste aanspraak op de drie punten. Die kwamen er dan ook dankzij een late treffer van Mitch Apau. De aanvoerder tikte in de blessuretijd de 1-0 binnen nadat de bal werd teruggekopt uit een hoekschop. Voor de derde keer op rij wint Telstar in eigen huis dankzij een treffer in de blessuretijd van een wedstrijd.

Dankzij de overwinning klimt Telstar naar de zeventiende plaats in de eerste divisie. Het staat nu op tien punten uit twaalf wedstrijden. Volgende week vrijdag gaan de Noord-Hollanders op bezoek bij Helmond Sport.

Opstelling Telstar: Houweling; Polley (Koswal/68), Apau, Soares, Bakker, Turfkruier; Van de Loo, Overtoom, Plat; Gravenberch (Van den Heerik/71), Seedorf (Boussakou/71)