Start van hoofdcontent

Velsen

nl

Telstar-spelers die regenboogshirts niet willen dragen zorgen voor verdeeldheid

26 oktober 2023, 17.47 uur · Aangepast 26 oktober 2023, 18.22 uur · Door Koen Bugter

Het nieuws dat vier spelers van Telstar weigeren om in een regenboogshirt te voetballen, houdt de gemoederen in IJmuiden en Velsen bezig. Het shirt is speciaal ontworpen voor meer inclusiviteit en verdraagzaamheid. Een rondje door IJmuiden levert verschillende reacties op: "Het is natuurlijk hun keuze, dat zou je in principe moeten accepteren."

Telstar zal aanstaande vrijdag aantreden in regenboogshirts - Foto: Foto: Telstar

De clubtopscorer Zakaria Eddahchouri, Leonardo Rocha de Almeida, Mohammed Tahiri en Alae-Eddine Bouyaghlafen willen het veld niet op in het speciaal ontworpen regenboog shirt. Het is onduidelijk waarom ze het shirt niet willen dragen.

Verbinden

Telstar kondigde eerder aan te gaan spelen in de speciaal ontworpen shirts in het kader van Telstar All Together. "Voetbal is voor iedereen ongeacht culturele achtergrond, huidskleur, ras, seksuele voorkeur of religie. Iedereen moet zich welkom voelen binnen het voetbal. Telstar zet zich in op het verbinden en inclusie en is tegen sociale uitsluiting", valt te lezen op de website van de club. "Inclusie omvat ook tolerantie en binnen die gedachte respecteren wij binnen onze fijne club de keuze van onze collega’s"