Ga naar Content

Vier spelers Telstar weigeren te spelen in regenboogshirt

Vier spelers van Telstar weigeren aanstaande vrijdag tegen TOP Oss in een speciaal ontworpen regenboogshirts te spelen. Het gaat om clubtopscorer Zakaria Eddahchouri, Leonardo Rocha de Almeida, Mohammed Tahiri en Alae-Eddine Bouyaghlafen. Het is onduidelijk waarom ze het shirt niet willen dragen. 

Telstar zal aanstaande vrijdag aantreden in regenboogshirts - Foto: Foto: Telstar

Telstar kondigde vanochtend aan te gaan spelen in de speciaal ontworpen shirts in het kader van Telstar All Together. "Voetbal is voor iedereen ongeacht culturele achtergrond, huidskleur, ras, seksuele voorkeur of religie. Iedereen moet zich welkom voelen binnen het voetbal. Telstar zet zich in op het verbinden en inclusie en is tegen sociale uitsluiting", valt te lezen op de website van de club. 

"Inclusie omvat ook tolerantie en binnen die gedachte respecteren wij binnen onze fijne club de keuze van onze collega’s"

Algemeen directeur Telstar Leon Annokkee

Met name het ontbreken van Zakaria Eddahchouri is voor trainer Mike Snoei een aderlating. De van Koninklijke HFC overgekomen speler is dit seizoen de topscoorder van de Witte Leeuwen met vijf doelpunten. Eddahchouri en Snoei waren vooralsnog niet bereikbaar voor commentaar. 

Reactie Telstar

Telstar zelf reageert schriftelijk op het besluit van de spelers. "Telstar draagt ook dit seizoen de boodschap All Together, in de vorm van een speciaal wedstrijdshirt in de thuiswedstrijd tegen TOP Oss. Een boodschap welke voor onze club voor verbinding en inclusie staat, in de meest brede zin van deze woorden. De Witte Leeuwen en Leeuwinnen zijn in deze de ambassadeurs van deze boodschap. Dit seizoen hebben vier van onze Leeuwen aangegeven liever niet aan te treden in dit tenue. Inclusie omvat ook tolerantie en binnen die gedachte respecteren wij binnen onze fijne club de keuze van onze collega’s", laat algemeen directeur van Telstar Leon Annokkee weten. 

Het is niet voor het eerst in het betaald voetbal dat spelers weigeren te spelen tijdens dergelijke acties. Vorig jaar raakte oud Telstar-speler Redouan El Yaakoubi zijn aanvoerdersband kwijt bij Excelsior na het weigeren van het dragen van de OneLove-band. En ook voormalig Feyenoord-speler Orkun Kökcü wilde diezelfde band niet dragen. 

📻🎤 |  Het duel tussen Telstar en TOP Oss is vrijdag live te volgen op NH Radio. De voorbeschouwing op het duel begint om 19.00 uur en om 20.00 uur is de aftrap. 

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Kijk elke maandag om 17.10 uur naar NH Sport op tv
  • Luister op vrijdag van 19-22 uur en zondag van 17-19 uur naar NH Sport op NH Radio
  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52

 

Download de app

🔔 Blijf op de hoogte van nieuws uit jouw regio, download de gratis NH Nieuws-app.

Download on the App StoreOntdek het op Google Play