Ga naar Content

Telstar speelt tegen Almere City in speciale regenboogshirts

VELSEN-ZUID - Telstar speelt vanavond als eerste club in Nederland in de geschiedenis in regenboogshirts. De wedstrijd tegen Almere City zal in het teken staan van Paarse Vrijdag voor een bredere LHBTI-acceptatie in het voetbal.

Foto: John Blankenstein Foundation

"Voetbal is voor iedereen, ongeacht culturele achtergrond, huidskleur, ras, seksuele voorkeur of religie. Iedereen moet met plezier kunnen deelnemen aan zijn of haar favoriete sport, wie je ook bent en wat je achtergrond ook is", schrijft Telstar op de website.

Foto: John Blankenstein Foundation

DNA van de club

"Het zit diep in het DNA van Telstar om een warm huis te zijn voor een ieder. Daarom zijn wij vereerd om op deze wijze, net als alle andere BVO’s, een actieve bijdragen te mogen hebben voor een bredere LHBTI-acceptatie in het voetbal."

Dit weekend zijn alle cornervlaggen in het betaaldvoetbal dit weekend in de regenboogkleuren. Daarnaast dragen alle aanvoerders een band met #OneLove, voetbal verbindt.

Telstar - Almere City

De wedstrijd tussen Telstar en Almere City begint vrijdagavond om 21.00 uur in Velsen-Zuid. Via NH Sport op de radio volg je alle ontwikkelingen.

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]