Ga naar Content

Telstar-trainer Mike Snoei over regenboogshirt: "Jammer dat niet iedereen daarin mee wil gaan"

Telstar-trainer Mike Snoei is er "doodziek" van dat vier van zijn spelers weigeren om het regenboogshirt te dragen in de wedstrijd tegen TOP Oss morgen. Wel zegt hij hun keuze te respecteren. "Want dat is ook tolerantie".

Telstar zal aanstaande vrijdag aantreden in regenboogshirts - Foto: Foto: Telstar

De club kondigde gisterochtend aan te gaan spelen in een speciaal ontworpen shirt onder de noemer Telstar All Togehter. Het witte voetbalshirt, met het bekende Telstar-logo is versierd met regenboogkleuren.

"Voetbal is voor iedereen ongeacht culturele achtergrond, huidskleur, ras, seksuele voorkeur of religie", schreef de club daarover op hun website. "Iedereen moet zich welkom voelen binnen het voetbal. Telstar zet zich in op het verbinden en inclusie en is tegen sociale uitsluiting."

Dezelfde dag werd bekend dat Zakaria Eddahchouri, Leonardo Rocha de Almeida, Mohammed Tahiri en Alae-Eddine Bouyaghlafen niet in het shirt willen spelen.

'Ontzettend jammer'

"Het shirt draagt een hele brede boodschap uit", zegt Snoei daarover. "Het is jammer dat niet iedereen daarin mee wil gaan. Vooral het ontbreken van Zakaria Eddahchouri is voor de trainer een aderlating. "Ik ben er trots op wat hij laat zien, dan is het ook ontzettend jammer dat hij er tegen TOP Oss niet bij is."

De trainer legt uit wat de afwegingen van de clubtopscorer is geweest. "Hij probeert uit te leggen dat hij juist iedereen respecteert, maar dat er ook weleens dingen zijn waar hij geen promotie voor wil maken." De club wil dat weer wel. Het regenbooginitiatief vinden zij dan ook 'geweldig'. 

(Tekst gaat verder onder de video)

Telstar-trainer Mike Snoei: "Heel erg jammer dat niet iedereen hierin mee wil gaan" - NH Nieuws

'Nog steeds hele mooie groep'

De vier spelers aanzetten om de wedstrijd gewoon te spelen in het regenboogshirt, vindt Snoei dan ook weer te ver gaan. "Als ik dat ga veroordelen, dan maak ik een keuze die niet strookt met de boodschap, want dat is vooral ook tolerantie. En dat is volgens mij deze actie van deze jongens respecteren." Toch zegt de Telstar-trainer het vervelend te vinden. "Ik ben er ook doodziek van. Ik vind het echt ontzettend jammer dat ik met deze vier mannen niet kan spelen tegen Oss."

De trainer heeft zich er wel bij neergelegd en heeft het naar eigen zeggen snel een plek gegeven. "Met die hele mooie groep die we nog steeds hebben gaan we verder. Hopelijk geeft dat extra energie."

Telstar-trainer Mike Snoei over het besluit dat vier spelers weigeren te spelen in regenboogshirts - NH Nieuws

📻🎤 |  Het duel tussen Telstar en TOP Oss is vrijdag live te volgen op NH Radio. De voorbeschouwing op het duel begint om 19.00 uur en om 20.00 uur is de aftrap. 

Lees ook