Ga naar Content

De Aftrap: van Korbach tot Van 't Schip en wat te doen met het regenboogshirt?

De regenboogophef bij Telstar, de trainerswissel bij Ajax en de sportieve malaise bij FC Volendam. In De Aftrap laten oud-voetballers John Holshuijsen en René Binken vanavond hun licht erover schijnen. Of John van 't Schip de aangewezen man is om de Amsterdammers uit het dal te trekken? "Hij heeft wel Ajax-DNA maar je hebt geen Ajax-DNA-spelers", aldus oud-Ajacied Holshuijsen. 

De Aftrap van vrijdag 27 oktober met John Holshuijsen en Renë Binken - NH Sport/Edward Dekker

"De schoonmaakbezem moet er doorheen", vult Binken aan, die tussen 1988 en 2000 het shirt van FC Volendam droeg. "Ik denk dat het zondag een feestje voor PSV wordt." 

Regenboogshirt

Voor het weigeren van vier Telstar-spelers om vanavond tegen TOP Oss in het speciale regenboogshirt te spelen, hebben beide tafelgasten weinig begrip. "Je kunt toch gewoon neutraal blijven en zeggen: 'We staan er niet achter, maar ik voetbal gewoon?', vraagt Binken zich af. Holshuijsen: "Je bent werknemer van een club en je hoeft het niet met alles eens te zijn. Ik vind het werkweigering. Die vier moeten straks hun plekje maar terugverdienen." 

"Hij liet je denken dat je Maradona bent en dat ga je op het laatst geloven ook"

voormalig FC Volendam-speler John Holshuijsen

Niet alleen Binken speelde voor FC Volendam. Ook Holshuijsen was begin jaren tachtig vier seizoenen actief in het vissersdorp. Beide oud-spelers hebben vooral mooie herinneringen aan de in 2011 overleden trainer Fritz Korbach. "Hij liet je denken dat je Maradona bent en dat ga je op het laatst geloven ook. Hij was een peoplemanager." 

Kratje Trap 

In deze uitzending valt ook de beslissing in de eerste periode van het wekelijkse spelletje Kratje Trap. JOS Watergraafsmeer mag als laatste proberen het vrouwenteam van Nieuw Sloten van de eerste plaats af te krijgen. Mocht je jouw team op willen geven voor de tweede periode stuur dan een mail naar [email protected]

Je kunt De Aftrap elke vrijdag vanaf 17.10 uur op tv zien bij NH Sport. Daarna volgt elk uur de herhaling.

Lees ook