Ga naar Content

AZ gewaarschuwd voor miljoenenteam van Aston Villa: "Stuk verder dan West Ham"

AZ staat in Alkmaar een loodzware avond te wachten in de groepsfase van de Conference League. Aston Villa, de nummer vijf van Engeland, komt op bezoek met een karrenvracht aan sterspelers. AZ-aanvoerder Jordy Clasie speelde zelf enige tijd in Engeland en ziet dat de tegenstander van morgenavond een metamorfose heeft ondergaan. "Aston Villa heeft één van de sterkste selecties", zegt Clasie over de miljoenenploeg.

AZ-aanvoerder Jordy Clasie: "Eén van de sterkste selecties" - NH Sport / Stephan Brandhorst

De selectie van Aston Villa vertegenwoordigt een slordige 630 miljoen euro aan marktwaarde. Ter vergelijking: AZ komt op 97,6 miljoen euro uit. Onder hen keeper Emiliano Martinez, de Argentijnse wereldkampioen, Calum Chambers (oud-Arsenal), Clément Lenglet (oud-Barcelona), Lucas Digne (oud-Paris Saint-Germain), het Belgische wonderkind Youri Tielemans en Moussa Diaby. Laatstgenoemde werd afgelopen zomer voor 55 miljoen euro gekocht van Bayer Leverkusen. "Ze hebben wel geïnvesteerd. De kern van de ploeg is hetzelfde gebleven", zegt trainer Pascal Jansen op de persconferentie.

Engelse top

Afgelopen weekend werd West Ham United, dat AZ vorig seizoen in de halve finale van de Conference League in rouw dompelde, met 4-1 van het veld geveegd op Villa Park. In de Premier League staat Aston Villa op een knappe vijfde plaats met twee punten minder dan Manchester City en Arsenal en één puntje achter Liverpool. "Ze zitten in een goede fase. Ze hebben heel veel kwaliteit in de ploeg", zegt AZ-aanvoerder Jordy Clasie.

Tekst loopt verder onder de video.

AZ-trainer Pascal Jansen vindt Aston Villa beter dan West Ham United vorig seizoen - NH Sport / Stephan Brandhorst

Aan de andere kant draait AZ in de eredivisie ook een geweldig seizoen. Van de negen competitiewedstrijden, wonnen de Alkmaarders er acht en speelden alleen tegen Heracles Almelo gelijk. In de Europese wedstrijden gaat het beduidend moeilijker. In de groepsfase werd verloren van Zrinjski Moster (4-3) en won het met veel moeite van Legia Warschau (1-0).

Onrust rondom

Na de winst op Legia Warschau ging het in Alkmaar opnieuw mis rondom een Europese wedstrijd. Twee spelers van de Poolse club werden gearresteerd nadat zij een beveiliger hadden mishandeld en ook fans van Legia hebben zich misdragen. In mei ging het na de wedstrijd tegen West Ham United ook mis. Toen bestormden tientallen AZ-fans een vak met West Ham-aanhangers.

De wedstrijd tussen AZ en Aston Villa begint morgenavond om 18.45 uur in Alkmaar. Beide ploegen hebben drie punten uit de eerste twee wedstrijden in de Conference League-groepsfase.

Lees ook