Ga naar Content

Werkzaamheden aan Kooybrug in Den Helder uitgesteld

De werkzaamheden aan de Kooybrug in Den Helder gaan nog niet van start. De brug zou vanaf middernacht voor lange tijd afgesloten zijn voor verkeer, maar dat wordt op het laatste moment toch uitgesteld. 

Foto: Rijkswaterstaat

Dat meldt het Noordhollands Dagblad vanavond. Minister Mark Harbers (VVD) van Infrastructuur en Waterstaat heeft deze beslissing op het laatste moment genomen. De uitvoeringsorganisatie van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat wil eerst nogmaals met de regio kijken hoe zij de gevolgen van de werkzaamheden kunnen minimaliseren, schrijft de krant. 

De sluiting van de Kooybrug heeft de afgelopen maanden al voor veel onrust gezorgd. Verkeer dat van of naar Den Helder moet, zal hierdoor flink om moeten rijden via de brug bij De Stolpen. Dit zorgde al voor veel onvrede bij ondernemers. De ondernemersvereniging van Den Helder (OVDH) spande vorige week een kort geding aan, maar dat zorgde niet voor een uitstel van de renovatie. 

Toch heeft de minister op het laatste moment besloten om de werkzaamheden wel uit te stellen. Wanneer de renovatie alsnog van start gaat en of de brug alsnog voor lange tijd volledig afgesloten gaat zijn, is niet bekend. 

Lees ook

💬 Wil je niets missen uit de Noordkop?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]