Ga naar Content

'Brug der zuchten' tussen Bergen en Koedijk hele herfstvakantie afgesloten

De 'geplaagde' Rekervlotbrug tussen Bergen en Koedijk is vanaf volgende week weer afgesloten: van maandag 23 oktober tot en met vrijdag 27 oktober. De provincie gaat een deel van het wegdek vernieuwen en er wordt belijning aangebracht. Voetgangers en (brom)fietsers moeten omrijden.

Foto: Provincie Noord-Holland

Veel scholieren maken gebruik van de Rekervlotbrug om naar school te rijden. Om hinder voor scholieren zo veel mogelijk te beperken, worden de werkzaamheden in de herfstvakantie uitgevoerd.

Omleiding

Voetgangers en (brom)fietsers worden omgeleid via de Koedijkervlotbrug (zuidzijde) en via Schoorldam (noordzijde). De omleidingsroute staat met gele borden aangegeven. Schepen kunnen wel gewoon doorvaren.

Om te zorgen dat de weg veilig blijft, vervangt gebiedsaannemer BAM/Krinkels/Equans een deel van de slijtlaag en brengt daarnaast belijning aan op het complete wegdek. Eigenlijk stonden de werkzaamheden voor april 2023 gepland, maar die konden toen niet doorgaan vanwege het slechte weer.

De vlotbrug over het Noordhollands Kanaal voor fietsers en voetgangers maakt deel uit van een fietsroute tussen Bergen en Alkmaar-Noord. De brug werd in 2012 officieel geopend, na jarenlange bouwvertragingen. Sindsdien heeft de brug opvallend vaak technische problemen gehad. Daardoor staat de brug inmiddels beter bekend als de 'flopbrug', 'de duurste duikplank van Nederland' en 'de brug der zuchten'.

Lees ook