Start van hoofdcontent

Alkmaar

nl

Geplaagde Rekervlotbrug voor de kerst - eindelijk - weer in gebruik

16 december 2021, 10.11 uur · Aangepast 16 december 2021, 10.22 uur · Door Redactie Alkmaar e.o.

Het einde van de werkzaamheden aan de Rekervlotbrug tussen Koedijk en Bergen is in zicht. Uiterlijk volgende week vrijdag moet de brug voor fietsers en voetgangers weer zijn te gebruiken. De vlotbrug is gerepareerd in de fabriek en is inmiddels terug in het Noordhollandsch Kanaal.

Alkmaar Centraal

De belangrijke vlotbrug voor fietsers en voetgangers tussen Koedijk en Bergen ligt er al sinds 8 februari uit, toen een schip er tegenaan voer. Sinds april kan men overdag op werkdagen gebruikmaken van een tijdelijk pontje. Dit blijft zo tot de brug gereed is.

Momenteel worden er testen uitgevoerd om te zien of alles naar tevredenheid werkt. Als dat zo is, kan de schipper van het tijdelijke veerpontje er mogelijk eerder mee stoppen. De brug is dan bijna heel 2021 buiten gebruik geweest, meldt mediapartner Alkmaar Centraal.

Hoewel de schade die nu wordt verholpen dus door een aanvaring kwam, kampt de brug, die in 2011 in het Noordhollandsch Kanaal werd gelegd, al sinds de aanleg met mankementen. De provincie hoopt in het voorjaar de structurele problemen aan de brug te kunnen oplossen.

Niet gelijktijdig

Volgens de provincie was het niet mogelijk om die problemen, door overmatige slijtage, gelijktijdig met de schade aan te pakken. Hierdoor zou de vlotbrug nog langer buiten gebruik zijn, en tijdens de wintermaanden kan een vervangende pont niet altijd varen. Daarom is gekozen dit na de winter aan te pakken.

💬 Wil je niets missen uit Alkmaar en omgeving?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]