Ga naar Content

De Rekervlotbrug is weer stuk, provincie maakt excuses

ALKMAAR - De Rekervlotbrug over het Noordhollandsch Kanaal tussen Koedijk en Bergen heeft alweer een storing. Fietsers en voetgangers kunnen de brug niet gebruiken. De Rekervlotbrug, alias de 'Rekerflopbrug', wordt al jaren geplaagd door mankementen.

Foto: NH Nieuws - Tom Jurriaans

"De monteur is ter plaatse", liet de provincie vanmiddag via Facebook weten. "Het ziet ernaar uit dat de stremming wat langer gaat duren omdat een onderdeel besteld moet worden. Zodra er meer bekend is informeren we je. Excuses voor het ongemak."

Kabelrups

Navraag bij de provincie door mediapartner Alkmaar Centraal maakte al iets wijzer: "Er is een kabelrups kapot en daardoor kan de brug niet meer dicht", aldus woordvoerder Celina Douma, die wel bekend is met de bijnaam die de brug heeft. "Dit defect staat helemaal los van de storing in een kabel van een aantal weken geleden, of andere storingen eerder. Het is een nieuw euvel."

Voetgangers en (brom)fietsers zullen het kanaal weer over moeten steken via de Koedijkervlotbrug, een paar kilometer verderop. Douma: "We doen echt ons best om hem zo snel mogelijk weer in dienst te krijgen."

Lees ook

💬 Wil je niets missen uit Alkmaar en omgeving?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]