Start van hoofdcontent

Sport

nl

FC Volendam hengelt ook transfervrije middenvelder Maulun binnen

19 september 2023, 12.07 uur · Aangepast 19 september 2023, 19.43 uur · Door Edward Dekker

Na George Cox heeft FC Volendam de tweede transfervrije versterking binnen. De Franse middenvelder Robin Maulun is aan de selectie van trainer Matthias Kohler toegevoegd. Maulun voetbalde vijf seizoenen voor SC Cambuur. FC Volendam heeft zijn komst vanavond bevestigd. Maulun tekent voor twee jaar met een optie voor een derde jaar.

Foto: Robin Maulun - Pro Shots/Ron Jonker

In het eerste seizoen in de eredivisie was de nu 26-jarige Maulun basisspeler bij de Leeuwarders. In 31 competitiewedstrijden maakte hij 5 doelpunten. Het afgelopen seizoen kwam hij mede door aanhoudend blessureleed niet verder dan 7 optredens waarvan slechts 3 in de basis. Zijn laatste wedstrijd speelde Maulun met Cambuur op 19 maart tegen Excelsior.

Mede omdat dat hij niet veel speelde het afgelopen seizoen, besloot het gedegradeerde Cambuur het contract van Maulun formeel op te zeggen. De Fransman gaf zelf ook aan na vijf jaar toe te zijn aan een nieuwe uitdaging. 

Tekst gaat verder onder de tweet.

 

FC Volendam was na het vertrek van aanvoerder Carel Eiting naar FC Twente dringend op zoek naar versterking voor het middenveld, Omdat de transferwindow sinds vrijdag 1 september gesloten is, zoekt de de hekkensluiter in de eredivisie in de vijver van spelers die momenteel geen club hebben. Het is niet duidelijk of Maulun komende zaterdag in de thuiswedstrijd tegen Heracles Almelo al inzetbaar is. Net als met Cox moet het papierwerk met de KNVB nog worden afgerond. 

Luke Le Roux terug

Luke Le Roux is wel speelgerechtigd, maar de Zuid-Afrikaans international is nog op de terugweg van een lichte blessure. De afgelopen weken werkte hij in zijn vaderland aan zijn herstel, maar Inmiddels traint de 23-jarige middenvelder wel met de selectie van trainer Matthias Kohler mee.