Start van hoofdcontent

Volendam

nl

George Cox tekent tweejarig contract bij FC Volendam

18 september 2023, 20.33 uur · Door Redactie

FC Volendam heeft zich versterkt met de 25-jarige George Cox. De linkervleugelverdediger heeft een contract voor twee jaar getekend in Volendam met een optie voor nog één seizoen. Cox is de opvolger van de naar Schalke 04 vertrokken Derry John Murkin. 

Foto: George Cox in het shirt van Fortuna Sittard - PRO SHOTS / Erik Pasman

Cox speelde meer dan 100 wedstrijden in de eredivisie voor Fortuna Sittard. De in Worthing geboren voetballer doorliep de jeugdopleiding van Brighton & Hove Albion en werd ook een half jaar verhuurd aan Northampton Town. Daarna vertrok hij naar Sittard waar hij deze zomer uit zijn contract liep.

“Ik ga alles geven voor het team en hoop dat we het beste uit elkaar kunnen halen de komende periode”

Volendam-verdediger George Cox

“Ik ben heel enthousiast over dit project. Ik ga alles geven voor het team en hoop dat we het beste uit elkaar kunnen halen de komende periode”, aldus Cox. Ook technisch directeur Jasper van Leeuwen is blij met de nieuwste aanwinst. "Al met al is George het type speler dat ons elftal sterker maakt en andersom kijken wij er naar uit om hem de komende jaren verder te ontwikkelen”, zegt Van Leeuwen.

De Volendammers kunnen wel wat versterking gebruiken, want de club staat na vier duels puntloos onderaan in de eredivisie.

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Kijk elke maandag om 17.10 uur naar NH Sport op tv
  • Luister op vrijdag van 19-22 uur en zondag van 17-19 uur naar NH Sport op NH Radio
  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52