Ga naar Content

Carel Eiting wil weg bij FC Volendam en staat woensdag weer bij arbitragecommissie

Woensdagavond is de arbitragezaak tussen voetballer Carel Eiting en FC Volendam. Om 20.00 uur buigt de arbitragecommissie zich opnieuw over een geschil tussen Eiting en de voetbalclub. De middenvelder wil alsnog een transfer naar FC Twente afdwingen. Enige haast is geboden, want de transfermarkt sluit vrijdag.

Foto: ANP

De 25-jarige Eiting stond twee weken geleden ook al voor de arbitragecommissie, die toen oordeelde dat FC Volendam niet hoefde mee te werken aan een transfer naar FC Twente. In het vonnis van de zaak gaf de arbitragecommissie ook aan dat alle betrokken partijen alsnog moesten proberen tot overeenstemming te komen binnen de door de arbitragecommissie aangegeven bandbreedte.

Geen toekomst

FC Twente en Eiting zijn er echter niet uitgekomen met FC Volendam. De voetballer rest volgens zijn advocaat Frans de Weger geen andere mogelijkheid dan de kwestie met spoed opnieuw aan de arbitragecommissie van de KNVB voor te leggen, aangezien hij na alles wat al is voorgevallen geen reële mogelijkheid meer ziet om er met FC Volendam uit te komen.

Tekst gaat verder onder de foto.

Foto: ANP

Geld

Eiting verschilt al langer van mening met de clubleiding van Volendam over de financiële voorwaarden voor een transfer. De club uit de Eredivisie lichtte vorige maand een optie in het contract van de voormalige Ajacied, waardoor FC Volendam meent dat hij tot de zomer van 2025 vastligt. Dat gebeurde kort nadat FC Twente zich had gemeld voor Eiting.

De middenvelder beriep zich daarbij op schriftelijke afspraken over een vertrekclausule, waardoor hij voor om de nabij 400.000 euro zou mogen vertrekken. FC Volendam wil echter meer geld zien, naar verluidt 2 tot 2,5 miljoen euro.

Lees ook