Ga naar Content
Sport

Lees terug hoe arbitragezaak tussen Eiting en FC Volendam verliep

17 augustus 2023, 19.45 uur · Aangepast 20 augustus 2023, 20.29 uur
Door: Milton Pus · Foto: Orange Pictures

Carel Eiting en FC Volendam liggen al weken op ramkoers met elkaar. Er staat vanavond een spoedarbitragezaak tussen speler en de club op het programma op de KNVB-campus in Zeist. 

17 augustus 2023, 22.47 uur

De zitting van vandaag is voorbij

De commissie verwacht uiterlijk 24 augustus (over een week) uitspraak te hebben. Bedankt voor het volgen van de liveblog!

17 augustus 2023, 22.39 uur

'Pijnlijk dat het zo moet gaan'

"Er is geen conflict met de supporters of de spelers. Ik heb mij 24 uur van tevoren al afgemeld. Mijn vriendin heeft niet kunnen slapen door de reactie van de trainer na mijn afmelding."

17 augustus 2023, 22.34 uur

"Onprettig en onveilig gevoel"

"Ik heb nu een onprettig en onveilig gevoel bij de club. Ik merkte geen empathie bij de trainer, hij wilde mij aan mijn contract houden. Sommige mensen kijken me niet meer aan op de club." Er klinkt emotie in de stem van Eiting. "Er zijn wel een paar mensen, die hebben gevraagd hoe het mij gaat."

17 augustus 2023, 22.32 uur

Eiting neemt het woord

"Wim (Jonk, red.) was een trainer die mij probeerde te begrijpen. Heel anders dan andere trainers. Ruben (Jongkind, red.) hielp mij tijdens looptrainingen in zijn periode bij Ajax. Hij hielp mij ook met het behalen van mijn vwo-examen. Ik ben ook drie keer met hem op vakantie geweest. De persoonlijke band is extreem sterk."

"Persoonlijke band, vertrouwen en een jaar knallen zijn de redenen, waarom ik voor Volendam gekozen. Je hebt als speler een bepaalde ambitie: Nederlands elftal halen is het hoofddoel. Ik wil ook bij een topclub spelen in een top vijf competitie en Europees voetbal spelen."  

17 augustus 2023, 22.16 uur

Technisch directeur Jasper van Leeuwen deelt hoe de voorwaarden in zijn contract kwamen

"Een samenwerking op twee gebieden: sportief (valt niet over te twisten) en op financieel gebied. Dat hebben we samengesteld om duidelijke afspraken te maken. Het ging om de contractduur van twee jaar met de optie voor nog een seizoen."

Volgens Volendam hebben ze goede afspraken gemaakt met Eiting over het doorverkooppercentage. "Het is niet waar dat we Eiting willen behouden, ten koste van alles. Het is onze taak om opvolgers te zoeken als opleidingsclub. De transfer moet wel op een juiste manier tot stand komen."

17 augustus 2023, 22.09 uur

Slotwoord van advocaat Eiting

"Je merkt boosheid bij FC Volendam op Carel, wegens het eventuele lekken. Zij zijn ook boos op Twente, omdat zij de meldingsplicht hebben geschonden in hun ogen. Zij willen hem kost wat kost behouden. Wij verzoeken de commissie om Volendam te verplichten om mee te werken aan de transfer."

17 augustus 2023, 21.58 uur

Advocaat Eiting gaat in op eventueel lekken van zijn cliënt

"Enige bewijs van lekken van Eiting staat alleen op een verklaring van Jan Smit. Dat is voor ons te weinig. Er wordt wel getwijfeld of Eiting heeft gelekt door Volendam."

De appjes in de befaamde 'Carel Eiting Summer 23-groepsapp' komen nu ter sprake. Overigens noemt de voorzitter van de commissie Jan Streuer steevast Schreuder. De vader van Eiting meldt nu zich bij de tafel van advocaten om duidelijkheid te verschaffen. 

17 augustus 2023, 21.52 uur

De pauze van een kwartier werd uiteindelijk 35 minuten

"Het gaat ons niet om de verstoorde werkrelatie, dat stond volgens ons niet sterk", stelt de advocaat van Eiting. "Er is geenszins sprake van een geheime deal. We hebben alleen gehandeld op basis van de afspraken in contract. Voor ons is alles er op gericht om Eiting te behouden voor Volendam."