Start van hoofdcontent

Volendam

nl

Carel Eiting geeft niet op en stapt opnieuw naar arbitragecommissie KNVB

28 augustus 2023, 19.23 uur · Aangepast 28 augustus 2023, 19.40 uur · Door Milton Pus

Carel Eiting gaat opnieuw naar de arbitragecommissie van de KNVB. De 25-jarige middenvelder van FC Volendam hoopt in een spoedzaak alsnog een transfer naar FC Twente af te dwingen. Volendam is 'verbaasd' over dit nieuwe hoofdstuk. Er is haast bij geboden, aangezien komende vrijdag de transfermarkt sluit. 

Carel Eiting (links achter de tafel) bij de arbitragezaak - Foto: ANP/Olaf Kraak

Eiting stond twee weken geleden ook al in voor de arbitragecommissie, dat toen oordeelde dat Volendam niet hoefde mee te werken aan een transfer. De arbitragecommissie gaf in het vonnis ook aan dat alle betrokken partijen alsnog tot een overeenstemming moesten komen. 

Volgens advocaat Frans de Weger van de middenvelder werd van Eiting, FC Volendam en FC Twente verwacht dat ze zich actief en constructief tegenover elkaar zouden opstellen. Volgens hem hebben Eiting en FC Twente binnen hun mogelijkheden optimaal bijgedragen aan een sterk verbeterde transfervergoeding. In een uiterste poging om alsnog tot overeenstemming te komen hebben zowel FC Twente en Eiting financiële concessies gedaan om tot een finaal bod te komen. Maar FC Volendam heeft dat bod niet geaccepteerd.

'Onveilige werksituatie'

De Weger ziet geen andere mogelijkheid dan de kwestie met spoed opnieuw aan de arbitragecommissie van de KNVB voor te leggen, aangezien hij geen reële mogelijkheid meer ziet om voor Volendam uit te komen. Hij sprak tijdens de eerdere zitting al over een 'onveilige werksituatie'. 

Eiting verschilt al langer van mening met de clubleiding van Volendam over de financiële voorwaarden voor een transfer. De club uit de Eredivisie lichtte vorige maand een optie in het contract van de voormalige Ajacied, waardoor FC Volendam meent dat hij tot de zomer van 2025 vastligt. Dat gebeurde kort nadat FC Twente zich had gemeld voor Eiting.

De middenvelder beriep zich daarbij op schriftelijke afspraken over een vertrekclausule, waardoor hij voor om de nabij 400.000 euro zou mogen vertrekken. FC Volendam wil echter meer geld zien, naar verluidt 2 tot 2,5 miljoen euro.

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Kijk elke maandag om 17.10 uur naar NH Sport op tv
  • Luister op vrijdag van 19-22 uur en zondag van 17-19 uur naar NH Sport op NH Radio
  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52