Ga naar Content

Zomerkermis Alkmaar komt er aan: met prikkelarme middag en populaire dag

De jaarlijkse zomerkermis in de binnenstad van Alkmaar begint aanstaande vrijdag. Dit betekent ook dat deze week de attracties worden opgebouwd en kermislocaties zoals de Kanaalkade afgesloten zijn. Er komen 73 attracties verspreid in het centrum: voor ieder wat wils. En met ook dit jaar extra aandacht speciale doelgroepen.

Foto: NH

"De zomerkermis is er voor iedereen", aldus de gemeente. "Ook dit jaar kunnen kinderen uit gezinnen die minder te besteden hebben naar de kermis, en liggen er voor die kinderen zeven kermismuntjes klaar." De muntjes zijn door houders van een AlkmaarPas te verkrijgen.

Rustige kermismiddag

Op maandagmiddag 28 augustus is er een prikkelarme kermis voor mensen met bijvoorbeeld autisme, epilepsie of ADHD. Er zijn dan zo min mogelijk geluiden, rook- en lichteffecten, en de muziek is gedempt. "Natuurlijk is iedereen die graag 'lekker rustig' een rondje doet, ook welkom."

Weten hoe het er aan toe gaat op zo'n 'rustige' kermismiddag? NH maakte in 2018 onderstaande reportage tijdens een eerdere prikkelarme Alkmaarse zomerkermis.

Tekst gaat verder onder video.

Prikkelarme kermis Alkmaar 2018 - NH Nieuws/ Tom Jurriaans

En ook is er de zogenoemde populaire dag. Op 31 augustus worden mindervalide kinderen en bewoners van een aantal zorgcentra in het zonnetje gezet op de kermis. Er is muziek en entertainment en als het nodig is, wordt de snelheid van de attracties aangepast.

Vorig jaar beleefden bewoners van zorgcentrum Westerhout nog een toptijd tijdens de populaire dag. Ook hiervan maakte NH een reportage, die hieronder te zien is.

Tekst gaat verder onder video.

Kermis Alkmaar - NH Nieuws

De Alkmaarse zomer kermis begint dus vrijdag en duurt tot en met zondagavond 3 september. De laatste avond wordt afgesloten met een lasershow die vanaf de Kanaalkade en Noordkade het beste te zien is.

Tijdens de opbouw van de kermis die morgen begint en de kermis zelf zijn er omleidingen voor het verkeer. Die worden met borden aangegeven. De zaterdagse warenmarkt in het centrum wordt verplaatst naar de Koorstraat en de Heul.

Lees ook

💬 Wil je niets missen uit Alkmaar en omgeving?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]