Ga naar Content

Daryl van Mieghem naar de uitgang geduwd in Volendam: "Voelde me hier op mijn plek"

De 2-1 nederlaag tegen Vitesse was misschien wel de laatste wedstrijd van Daryl van Mieghem in het shirt van FC Volendam. De aanvaller staat nadrukkelijk in de belangstelling van ADO Den Haag. Het lijkt een kwestie van tijd voordat de 33-jarige Amsterdammer de overstap maakt naar de eerstedivisionist. "Uit gesprekken is gebleken dat de voorkeur van de club uitgaat naar andere spelers."

Daryl van Mieghem over geruchten: "Zit dichtbij de waarheid" - NH Sport

"Natuurlijk is het jammer. Ik voelde me hier op mijn plek", vertelt Van Mieghem voor de camera van NH Sport. "Vorig jaar geweldige wedstrijden gespeeld. Topscorer geworden. Vol stadion in de eredivisie. In die zin is het zeker jammer."

"Dan moet ik voor mezelf de keuze maken om weer ergens lekker te gaan spelen. Ergens waar ik gewaardeerd word"

Daryl van Mieghem

Net zoals Van Mieghem kreeg ook de inmiddels vertrokken Henk Veerman eenzelfde soort bericht te horen van FC Volendam. Voor Veerman werd de kans op speeltijd in Volendam kleiner en dus vertrok de spits noodgedwongen naar ADO Den Haag. Van Mieghem, die in april nog zijn contract verlengd zag worden, gaat nu vrijwel zeker Veerman achterna richting Zuid-Holland. "Dan moet ik voor mezelf de keuze maken om weer ergens lekker te gaan spelen. Ergens waar ik gewaardeerd word", aldus Van Mieghem. 

Door ontbreken van Carel Eiting kreeg Daryl van Mieghem onverwachts een basisplaats tegen Vitesse - NH Sport

Lees ook