Ga naar Content

Telstar nog niet 'klaar' voor nieuw seizoen: "Puntjes op de i tegen Jong FC Utrecht"

Over iets meer dan een week begint het nieuwe seizoen voor Telstar tegen Jong PSV. De Witte Leeuwen zijn bezig aan de laatste fase van de voorbereiding. Trainer Mike Snoei vindt dat zijn ploeg op de goede weg is. "We kunnen de puntjes op de i zetten woensdag tegen Jong FC Utrecht, dan moeten we de laatste dingen nabootsen, die we nodig hebben tegen Jong PSV." 

Telstar-trainer Mike Snoei kijkt terug op de voorbereiding - NH Sport / Milton Pus

Volgens Snoei is Telstar nog niet 'klaar' voor de competitie. Vorig jaar zomer vertrokken er veel spelers, dat is nu anders. "Het geraamte van vorig seizoen is wel overeind gebleven. Er staat een mooi fundament, alleen willen we dat nog finetunen met nieuwe spelers. Dat kost even tijd, maar we hoeven niet helemaal klaar te zijn voor Jong PSV. We komen toch wel goed voor de dag."

Lees ook

Eén van de spelers uit dat geraamte van vorig seizoen is Jorginho Soares. De centrale verdediger kwam vorig jaar tot vijftien wedstrijden, aangezien Özgür Aktas in het centrum de voorkeur kreeg. Die vertrok naar MVV en de weg ligt nu open voor Soares. 

Tekst gaat verder onder de video.  

Jorginho Soares maakt grote kans om de opvolger te worden van Özgür Aktas - NH Sport / Milton Pus

"Ik denk dat ik de voorbereiding wel aardig op dreef ben", stelt Soares. "Ik probeer eigenlijk van wedstrijd tot wedstrijd te kijken en elke keer mijn best te doen. Doordat Aktas is vertrokken, komt er een plekje vrij. Ik kan mij nu laten zien."

De verdediger vertelt ook over zijn goede en mindere kwaliteiten als verdediger. 

Tekst gaat verder onder de video. 

Jorginho Soares over zijn goede en mindere kwaliteiten - NH Sport / Milton Pus

Snoei hoopt op nog twee á drie versterkingen voor 1 september. "We proberen met een aantal personen een typisch 'Telstar-groepje' bij elkaar te krijgen. Allemaal jongens die hier passen en ervoor willen gaan. Daar zijn we nu druk naar op zoek."

Telstar-trainer Mike Snoei hoopt nog op twee á drie versterkingen - NH Sport / Milton Pus

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Kijk elke maandag om 17.10 uur naar NH Sport op tv
  • Luister op vrijdag van 19-22 uur en zondag van 17-19 uur naar NH Sport op NH Radio
  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52