Ga naar Content

Telstar en Kon. HFC zien eindzege in Visserijtoernooi naar Katwijk gaan

VV Katwijk is de nieuwe titelhouder van het jaarlijkse Visserijtoernooi. Telstar won zijn eerste duel van Koninklijke HFC nog wel met 2-0, maar moest het vervolgens afleggen tegen de latere eindwinnaar. In en tegen Katwijk werd het 3-0 voor de gastheren. 

Telstar-verdediger Jorginho Soares - Foto: Orange Pictures

Alle wedstrijden tijdens het drieluik duurde een uur. In het eerste duel tussen Telstar en het Haarlemse Koninklijke HFC werd er voor rust niet gescoord. Na de korte onderbreking was Quinten van den Heerik twee keer trefzeker voor de Witte Leeuwen. 

In de tweede wedstrijd tegen VV Katwijk, dat kampioen werd in de tweede divisie en tevens wordt gecoacht door Telstar-assistent Anthony Correia, kreeg Telstar drie goals tegen. Nota bene voormalig Telstar-speler Paul Kok tekende voor de 1-0. Daarna was het de beurt aan oud AZ-spits Des Kunst. De in IJmuiden geboren en getogen aanvaller tekende zowel voor de 2-0 als de 3-0 namens Katwijk.

Tekst gaat verder onder de video. 

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Doordat Katwijk eerder op de dag met 0-0 gelijkspeelde tegen Koninklijke HFC, was de winst op Telstar genoeg voor de eindzege. Als prijs ontving Katwijk 40 pakjes haring.

Deze voorbereiding komt Telstar nog één keer in actie voordat het nieuwe seizoen in de eerste divisie begint. Op zaterdag 5 augustus oefent de ploeg van Mike Snoei besloten tegen FC Den Bosch. Op maandag 14 augustus gaat Telstar op bezoek bij Jong PSV in de eerste speelronde.

Opstelling Telstar tegen VV Katwijk: Kuiper; Kruiver, Apau, Oude Kotte, Soares, Faye: Augustijns, Turfkruier, Overtoom; El Kachati, Van den Heerik

Opstelling Telstar tegen Koninklijke HFC: Koeman jr; Apau, Soares, Faye, Oude Kotte, Seedorf; Augustijns, Turfkruier, Overtoom; Eddahchouri, El Kachati,

Lees ook