Ga naar Content

Tweede Portugese aanwinst voor AZ; Alexandre Penetra komt van FC Famalicão

AZ heeft opnieuw toegeslagen op de transfermarkt. Alexandre Penetra is de nieuwe versterking van de Alkmaarse club, de 21-jarige verdediger tekent voor vijf jaar. Hij maakt de overstap vanaf het Portugese FC Famalicão en wordt herenigd met Tiago Dantas. 

Alexandre Penetra in actie voor zijn oude club FC Famalicão - Foto: Instagram Alexandre Penetra

Penetra speelde in de jeugd van SL Benfica en maakte drie jaar geleden de overstap naar Famalicão. Hij veroverde daar de afgelopen twee seizoenen een basisplek en eindigde twee keer op rij achtste met die club in de Portugese competitie. 

Bij AZ komt Penetra Tiago Dantas tegen. De twee jongelingen kennen elkaar vanuit de jeugdopleiding van Benfica én speelden afgelopen samen op het EK met Portugal O-21. 

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

"Ik ben heel erg blij om deel uit te gaan maken van AZ", laat een enthousiaste Penetra weten. "Het is een belangrijke stap in mijn carrière. Het verhaal van AZ sprak mij erg aan. Ook het feit dat veel jonge spelers kansen krijgen bij AZ maakt deze stap voor mij een weloverwogen besluit."

Hereniging met Dantas

Bij AZ komt Penetra met de andere nieuwkomer, Dantas, een oude bekende tegen. Penetra: "Natuurlijk heb ik contact gehad met Tiago, want we zijn vrienden. We hebben samen gespeeld in de jeugdopleiding en afgelopen zomer op het EK. Het is prettig om een bekende om je heen te hebben als je een nieuw avontuur aangaat."

Directeur voetbalzaken, Max Huiberts, is blij met de veelzijdigheid van de jonge Portugees. "Alexandre is een verdediger die op meerdere posities uit de voeten kan. Zowel op beide posities centraal achterin, als rechtervleugelverdediger. Ik zie hem als een Nederlandse verdediger, met het bekende Zuid-Europese temperament"

Nummer vijf

Penetra gaat in Alkmaar spelen met rugnummer vijf, het oude nummer van Milos Kerkez. Bovendien is Penetra aanwinst nummer vijf voor AZ. David Møller Wolfe, Ruben van Bommel, Denso Kasius en Tiago Dantas gingen hem deze zomer al voor. Vanuit Alkmaar vertrokken Tijjani Reijnders (AC Milan), Sam Beukema (Bologna) en Kerkez (Bournemouth). 

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Kijk elke maandag om 17.10 uur naar NH Sport op tv
  • Luister op vrijdag van 19-22 uur en zondag van 17-19 uur naar NH Sport op NH Radio
  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52