Ga naar Content

West-Friese camperdieven uit Abbekerk en Grootebroek blijven langer vastzitten

De twee mannen die afgelopen vrijdagavond bij een loods in Middenmeer zijn opgepakt voor de diefstal van een camper blijven in ieder geval nog veertien dagen langer vast zitten. Dat meldt het Openbaar Ministerie in Haarlem. 

Foto ter illustratie, van gewild campermodel - Foto: Foto: Adobe Stock

De politie heeft de derde verdachte, een 29-jarige man met onbekende woonplaats, vrijgelaten. De twee andere verdachten, een 30-jarige man uit Abbekerk en een 26-jarige man uit Grootebroek, blijven in ieder geval nog veertien dagen langer vast zitten. 

De mannen werden vrijdagavond bij een loods in Middenmeer op heterdaad betrapt, nadat ze drie dagen eerder een camper hebben gestolen van een Duitse kampeerder op de parkeerplaats van Zandvoort.

West-Friese 'camperbendes' actief in Noord-Holland?

De diefstal van campers is een groot probleem langs de Noord-Hollandse kust. De politie heeft de handen vol aan camperdieven. De afgelopen twee jaar wordt onze provincie geteisterd door een reeks diefstallen, vooral in de zomermaanden.

Reden genoeg voor justitie om een onderzoek te starten. Onder de naam Harvest worden ruim twintig gestolen campers in beeld gebracht. 

Al snel komt het onderzoeksteam vijf verdachten op het spoor, die in wisselende samenstellingen veel mensen zouden hebben gedupeerd. Het gaat om een vermeende 'camperbende' uit West-Friesland, met mannen uit Enkhuizen, Obdam, Zwaag, Hoorn en Abbekerk. Zij worden verdacht van het stelen van tenminste vijf campers, meldt het OM.

Of de opgepakte mannen tot deze groep behoren, wil de politie niet zeggen. "Dat is onderdeel van het lopende politieonderzoek. Of ze mogelijk meer diefstallen op hun kerfstok hebben, wordt nog onderzocht", zei een woordvoerder eerder tegen NH.

Lees ook