Start van hoofdcontent

Haarlem

nl

Zwemmers halen meer dan half miljoen euro op met Swim to Fight Cancer in Haarlem

4 juni 2023, 16.45 uur · Aangepast 4 juni 2023, 16.55 uur · Door Redactie

Honderden zwemmers doken vanmiddag het Haarlemse Spaarne in om geld op te halen voor kankeronderzoek met Swim to Fight Cancer. En dat was zeker niet voor niks. Meer dan een half miljoen euro wisten de onbevreesde zwemmers op te halen. NH was er de hele dag bij. 

Swim to Fight Cancer compilatie - NH Nieuws

Zo'n 450 zwemmers doken vanmiddag het ijskoude Haarlemse water in om geld in te zamelen voor onderzoek naar kanker. En dat is gelukt. De zwemmers hebben maar liefst 581.454,23 euro opgehaald.

Een van de zwemmers was de 53-jarige Ilse Moerkerk-van Hooijdonk. Zij moet door kanker haar been missen. Ook de Haarlemse Henny van Kessel zwemt vanmiddag in het Spaarne. Ze had zich vorig jaar net ingeschreven voor Swim to Fight Cancer toen ze te horen kreeg een agressieve vorm van borstkanker te hebben. 

Blauwalg

Het evenement waarmee geld wordt opgehaald voor onderzoek naar kanker, werd vijf jaar geleden voor de laatste keer gehouden. Corona en blauwalg staken jaar na jaar een stokje voor het evenement. 

Ook dit jaar was het nog even spannend of er niet te veel blauwalg in het water zat. Vorig jaar kon de 'swim' om die reden niet doorgaan, maar dit jaar was de waterkwaliteit gelukkig beter. Uit onderzoek bleek dat er bijna geen blauwalg in het water in de Haarlemse binnenstad te vinden is.  

Tip ons!

💬 Stuur een Whatsapp-bericht met een tip, foto of video naar 06-30093003 (handig om op te slaan in je telefoon)!

📧 Contacteer de redactie of journalisten bij jou in de buurt via ons tipformulier.

Op de hoogte blijven?

🔔 Blijf op de hoogte van nieuws uit jouw regio, download de gratis NH Nieuws-app via de App Store of de Google Play Store.