Start van hoofdcontent

Haarlem

nl

Geen blauwalg in Haarlemse grachten: Swim to Fight Cancer gaat definitief door

1 juni 2023, 15.05 uur · Door Redactie

Het zwemevenement Swim to Fight Cancer gaat zondag definitief door. Uit onderzoek van het Hoogheemraadschap Rijnland is gebleken dat er nauwelijks blauwalg in het water van de Haarlem binnenstad zit. De uitslag is een flinke meevaller voor de organisatie en de deelnemers. Vorig jaar werd het evenement op het laatste moment afgelast omdat er teveel blauwalg in het water zat. 

Recordbedrag Swim To Fight Cancer in 2018 - Foto: Michael van der Putten/NH Nieuws

Wouter Balster, adviseur waterkwaliteit van het Hoogheemraadschap, sprak begin van de middag het verlossende woord. "De blauwalg-waarde is op de ene plek iets hoger dan op de andere, maar overal is-ie ver beneden de norm." Het evenement waarmee geld wordt opgehaald voor onderzoek naar kanker, werd voor de laatste keer gehouden in 2018. Sindsdien verhinderden corona en vorig jaar dus blauwalg dat de 'Swim' doorging. Het evenement wordt om het jaar gehouden. Dit jaar springen zo'n 450 deelnemers de grachten in.

NH Nieuws zendt Swim tot Fight Cancer zondag live uit, van 15.15 uur tot 15.45 uur, zowel op televisie als internet. Vanaf 17.10 uur is elk uur een compilatie op televisie te zien. 

 

Meer nieuws uit Haarlem e.o.?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit Haarlem en omgeving. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws.

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/Haarlem.

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected]

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]