Ga naar Content

AZ troeft concurrenten af met binnenhalen van Ruben van Bommel

De tweede Alkmaarse versterking voor het nieuwe seizoen is een feit. AZ hengelt Ruben van Bommel binnen. De zoon van Antwerp-trainer Mark van Bommel komt over van MVV. Daarmee wimpelt AZ andere geïnteresseerde clubs als FC Twente en Go Ahead Eagles af.

Ruben van Bommel in actie voor MVV - Foto: Orange Pictures

Met vijftien treffers en vijf assists viel Ruben van Bommel dit seizoen op bij MVV in de eerste divisie. De jongste zoon van Mark van Bommel liet al eerder weten een stap te maken naar de eredivisie, alleen was zijn bestemming nog onbekend. De 18-jarige aanvaller heeft donderdagmiddag z'n handtekening gezet onder vierjarig contract.

Grote Nederlandse club

Na het ondertekenen van zijn contract liet Van Bommel weten dat zijn keuze was gebaseerd op het goede gevoel dat hij kreeg bij de Alkmaarse club. "Ik was blij om te horen dat zo’n grote Nederlandse club mij wil hebben. Dat zegt wat. Het gesprek was goed en toen moest ik gaan kijken hoe het bij de club was." 

Tekst loopt door onder de video.

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Trotse kleinzoon

Grappig feitje is dat zijn opa Bert van Marwijk ook voor AZ speelde en de KNVB-beker won in 1978. "Hij was ook een linksbuiten. Volgens mij heeft hij het er wel goed gedaan, dus ik hoop dat ik dat het ook zo goed kan doen." Afgelopen seizoen werd de trotse kleinzoon van de voormalig bondscoach gekozen tot grootste talent van de eerste divisie.

Vorige week contracteerde AZ al de Noor David Møller Wolfe. De linksback tekende een contract voor vijf jaar.

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Kijk elke maandag om 17.10 uur naar NH Sport op tv
  • Luister op vrijdag van 19-22 uur en zondag van 17-19 uur naar NH Sport op NH Radio
  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52