Ga naar Content

Maarten Martens definitief assistent van Pascal Jansen bij AZ

De krabbel is gezet, Maarten Martens vervolgt zijn carrière bij AZ als assistent-trainer van het eerste elftal. De Belgische oefenmeester tekende donderdagmiddag een contract tot de zomer van 2025.

Maarten Martens - Foto: Broer van den Boom/Orange Pictures

Naast zijn rol als assistent-trainer bij AZ 1, gaat Maarten Martens zich ook bezighouden met het begeleiden van jeugdspelers naar het eerste elftal en A-selectiespelers die nog bij Jong AZ minuten mogen maken. 

Record

De afgelopen twee jaar stond Martens aan het roer bij Jong AZ. Dit seizoen eindigden de Alkmaarse beloften als elfde. Zo'n hoge ranking behaalde voorgangers van Martens niet. Daarnaast noteerde Jong AZ dit seizoen de hoogste klassering van alle beloftenteams.

Tekst loopt door onder de tweet.

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Op de site van de Alkmaarse club laat Martens uit te kijken naar zijn nieuwe job. "Ik wil altijd blijven bijleren. Daarnaast zal ik meerdere trainingen uitzetten en een rol vervullen in het analyseren van Europese tegenstanders." Op hetzelfde platform zegt directeur Voetbalzaken Max Huiberts zeer content te zijn met de ontwikkeling van Martens. "Coachen in het betaald voetbal was voor Maarten wel een nieuwe stap. Ik denk dat hij dat heel goed gedaan heeft. De aanvallende en attractieve speelstijl van AZ past bij hem en zijn achtergrond."

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Kijk elke maandag om 17.10 uur naar NH Sport op tv
  • Luister op vrijdag van 19-22 uur en zondag van 17-19 uur naar NH Sport op NH Radio
  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52