Ga naar Content

Maarten Martens dichtbij langer verblijf AZ: "Inderdaad als assistent"

Met een nederlaag tegen ADO Den Haag (0-2) nam Maarten Martens afscheid als trainer van Jong AZ. De Belgische coach blijft zeer waarschijnlijk wel langer aan de Alkmaarse club verbonden. "De intentie is er van beide kanten."

Maarten Martens en AZ naderen bijna een akkoord - NH Nieuws

"Ik kan het nog niet bevestigen", vertelt Maarten Martens na het verlies tegen ADO Den Haag. "Het is logisch dat een vervolgstap dichter naar het eerste elftal is." Dat betekent dat hij zeer waarschijnlijk de technische staf van Pascal Jansen gaat versterken. "Inderdaad als assistent."

Geen linkerrijtje

Twee seizoenen was Martens de eindverantwoordelijke van Jong AZ. En dat deed hij zeer behoorlijk. Vorig seizoen eindigden de Alkmaarse talenten op de dertiende plek in de eerste divisie en dit voetbaljaar elfde. Net geen linkerrijtje en dat komt mede door de nederlaag tegen ADO Den Haag. "Daar baal ik enorm van."

Tekst loopt door onder de video.

Maarten Martens baalt dat AZ niet meer in het linkerrijtje staat - NH Nieuws

Beste beloftenploeg

Toch is de elfde plek een uitstekende prestatie van de selectie van Martens. Nooit eerder eindigde Jong AZ zo hoog op de ranglijst in de eerste divisie. En daarnaast zijn de Alkmaarse jonkies de beste beloftenploeg.

Volgend seizoen neemt Jan Sierksma de honneurs waar bij Jong AZ. De Friese coach was afgelopen seizoen de succesvolle trainer van AZ onder negentien dat de Youth League won.

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Kijk elke maandag om 17.10 uur naar NH Sport op tv
  • Luister op vrijdag van 19-22 uur en zondag van 17-19 uur naar NH Sport op NH Radio
  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52