Start van hoofdcontent

Alkmaar

nl

AZ'er Reijnders voor het eerst in Oranje-selectie, Veerman er ook bij

29 mei 2023, 12.43 uur · Aangepast 31 mei 2023, 15.58 uur · Door Milton Pus

Een mooie mijlpaal voor Tijjani Reijnders. De middenvelder van AZ is door bondscoach Ronald Koeman voor het eerst opgeroepen voor Oranje. Het Nederlands elftal speelt volgende maand in de Nations League finals. Er was ook mooi nieuws voor Volendammer Joey Veerman, hij zit ook in het team van het Nederlands elftal. 

Foto: Tijjani Reijnders - Pro Shots/Stefan Koops

Reijnders zat twee weken geleden al voor het eerst bij de voorlopige selectie van Oranje. Hij was de enige speler van AZ die is opgeroepen. PSV'er en Volendammer Joey Veerman heeft ook een uitnodiging gekregen.

Ajacieden Steven Berghuis, Davy Klaassen en Brian Brobbey zaten ook in de voorselectie, maar zijn afgevallen. Oud-doelman van de Amsterdammers, Jasper Cillessen, moet de duels ook volgen op televisie. 

Tekst gaat verder onder de tweet.

Er is in het keurkorps wel plaats voor Ajacieden Steven Bergwijn en Jurrien Timber. Andere Noord-Hollanders in de selectie zijn Daley Blind, Sven Botman, Teun Koopmeiners, Donyell Malen en Xavi Simons. 

Nederland speelt 14 juni in De Kuip in de halve finale van de Nations League tegen Kroatië. Er volgt vier dagen later sowieso een wedstrijd tegen Italië of Spanje. Als het Nederlands elftal de finale bereikt is De Kuip opnieuw het strijdtoneel, anders speelt het in de Grolsch Veste. 

Erwin van de Looi maakte maandag ook bekend wie er met Jong Oranje meegaat naar het EK. Bekijk hieronder de selectie met genoeg Noord-Hollandse inbreng: