Ga naar Content

AZ speelt met eerste aanwinst in op eventueel vertrek van Kerkez

De eerste Alkmaarse zomertransfer is een feit. AZ heeft zich voor het nieuwe seizoen versterkt met David Møller Wolfe. De Noorse linksback komt over van SK Brann. En Møller Wolfe tekende maandagmiddag een contract voor vijf jaar.

AZ-stadion - Foto: Pro Shots / Toon Dompeling

Met tachtig officiële wedstrijden heeft David Møller Wolfe de nodige ervaring op het hoogste  niveau in Noorwegen. De 21-jarige verdediger moet aan de linkerkant de concurrentie aangaan met Mees de Wit en Milos Kerkez. Al is de vraag of de Hongaar volgend seizoen nog in Alkmaar te bewonderen is. Zo zou het Portugese Benfica nadrukkelijk hengelen naar de diensten van Kerkez.

Voorsorteren

 "We zijn altijd op diverse scenario's aan het voorsorteren", vertelt algemeen directeur Max Huiberts daarover op de website van de Alkmaarse club. "Op het moment dat er dan zo'n mooie optie op ons pad komt, moeten we niet te lang wachten. Dat wil nog niet zeggen dat er al een speler weg is."

Tekst loopt door onder de tweet.

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Over het transferbedrag laat AZ niks los. Møller Wolfe had bij zijn club SK Brann nog een contract voor drie jaar. Deze zomer is Møller Wolfe zeer waarschijnlijk nog actief op het jeugd EK in Georgië en Roemenië. 

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Kijk elke maandag om 17.10 uur naar NH Sport op tv
  • Luister op vrijdag van 19-22 uur en zondag van 17-19 uur naar NH Sport op NH Radio
  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52