Ga naar Content

Na 16 maanden blessureleed maakt 'dankbare' AZ'er Jorn Berkhout zijn rentree: "Trots"

Heel lang moest Jorn Berkhout erop wachten, maar vrijdagavond maakte de AZ-verdediger uit Heerhugowaard na zestien maanden revalideren eindelijk zijn rentree. Een kwartier voor tijd viel hij in bij Jong AZ tegen ADO Den Haag. "Ik ben stiekem wel trots op mezelf."

AZ'er Jorn Berkhout over zijn rentree na 16 maanden blessureleed - NH Nieuws

"Ondanks de nederlaag is mijn invalbeurt persoonlijk wel een hoogtepunt", vertelt Jorn Berkhout met een glimlach voor de camera. "Het was een heel moeilijk en emotioneel anderhalf jaar."

Onduidelijkheid

De laatste wedstrijd van Berkhout was in januari 2022. Daarna raakte hij geblesseerd aan zijn schaambeen en lies. Zijn kwetsuur kende lange tijd onduidelijkheid en veel schot zat er niet in zijn revalidatie. Trainer Maarten Martens maakte het van dichtbij mee en weet helaas als geen ander hoe het is om langs de kant te staan. Tijdens zijn voetballoopbaan was de Belg meermaals geblesseerd. Nu gunde hij zijn pupil vrijdagavond een invalbeurt. "Ik vind het heel knap hoe hij met z'n revalidatie is omgegaan."

Tekst loopt door onder de video.

Jong AZ-trainer Maarten Martens over de rentree van Jorn Berkhout - NH Nieuws

"Voorproefje"

Het voetballeven lacht Berkhout nu weer toe. De 21-jarige Heerhugowaarder geniet meer dan ooit van zijn fitte lichaam en kijkt nu al uit naar het nieuwe seizoen. "Vandaag was een voorproefje en ik hoop op veel meer van dit soort momenten, want voetballen is toch wel het allermooiste."

Tekst loopt door onder de video.

Lange revalidatieperiode zorgde ervoor dat AZ'er Jorn Berkhout beter leerde relativeren - NH Nieuws

Voor Jong AZ kwam Berkhout al 42 keer uit, maar zijn hoogtepunt beleefde de centrale verdediger twee jaar geleden. Op 16 mei 2021 maakte hij z'n debuut voor de hoofdmacht van AZ in de thuiswedstrijd tegen Heracles Almelo. Tien minuten voor tijd viel Berkhout in voor Fredrik Midtsjo. 

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Kijk elke maandag om 17.10 uur naar NH Sport op tv
  • Luister op vrijdag van 19-22 uur en zondag van 17-19 uur naar NH Sport op NH Radio
  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52